❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Zahlcena sit streamem
Zahlcena sit streamem
Ahoj, kdyz si pustim televizni stream od poskytovatele, tak mi prestane fungovat wifi, tiskarna a telefon. Na routerboardu mam 1. port pro ISP, 2. je nastaveny jako MASTER a 3., 4. a 5. jsou SLAVE. Jak je mozne na jednotlivych portech (3,4,5) vypnout IGMP nebo multicast, at neomezenim ostatni komunikaci v siti LAN mezi jednotlivym kocovymi zarizenimi? Zkousel jsem neco ve firewallu, ale nepovedlo se.
0 x
Mám takový pocit, že to nejde. Na switchi mikrotiku IGMP snooping, ani ACL nenastavíš. Ale všechny jsem ještě neviděl, dělají toho mraky ...
Řešením by mohlo být vyhodit tiskárnu mimo a routovat ji. Stejně tak wifinu. Případně jejich porty neswitchovat, ale bridgovat. A tam už by filtr měl jít nastavit.
Řešením by mohlo být vyhodit tiskárnu mimo a routovat ji. Stejně tak wifinu. Případně jejich porty neswitchovat, ale bridgovat. A tam už by filtr měl jít nastavit.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.