Zdrawicko,
mam mensi problem. V robote mame na sieti TV (da sa pozerat cez VLC - playlist - SAP annoucements) - v playliste je v podstate TV kanal zobrazeny ako IP ADRESA:1234 (cez UDP).
Zaroven mam koli praci doma zriadeny spoj - v robote je ako AP pouzite RB333 (WLAN1 a ETH1 su v BRIDGE) - doma mam ako CLIENTa dalsie RB333 (tu pouzivam NATovanie). Problem je ze nedokazem otvorit/nacitat ani playlist, ani TV program ked rovno zadam jeho IP do VLC (napr. rtp://@IP ADRESA:1234).
Rovnaky problem som mal pri LinkSys WRT54G v minulosti - tam vsak stacilo povolit MULTICAST alebo vypnut firewall. V ROS som sa snazil presmerovat port 1234 (UDP) ale nepomohlo.
Poradi niekto ako vyriesit tento problem? Thanxxx
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Multicast/UDP stream cez NAT
JohnSK píše:Zdrawicko,
mam mensi problem. V robote mame na sieti TV (da sa pozerat cez VLC - playlist - SAP annoucements) - v playliste je v podstate TV kanal zobrazeny ako IP ADRESA:1234 (cez UDP).
Zaroven mam koli praci doma zriadeny spoj - v robote je ako AP pouzite RB333 (WLAN1 a ETH1 su v BRIDGE) - doma mam ako CLIENTa dalsie RB333 (tu pouzivam NATovanie). Problem je ze nedokazem otvorit/nacitat ani playlist, ani TV program ked rovno zadam jeho IP do VLC (napr. rtp://@IP ADRESA:1234).
Rovnaky problem som mal pri LinkSys WRT54G v minulosti - tam vsak stacilo povolit MULTICAST alebo vypnut firewall. V ROS som sa snazil presmerovat port 1234 (UDP) ale nepomohlo.
Poradi niekto ako vyriesit tento problem? Thanxxx
Ja bych to resil kombinaci bridge pro iptv a natu pro net...
0 x
OK, skusil som BRIDGE ale hned dalsi problem.. ked sa spustil UDP stream zacalo odpajat/zapajat WiFi - proste bolo R pri wlan1 (running) a potom sekundu vypadok a opat R. Samozrejme ze cely stream bol rozkockovany a nehorazne sekal. Pritom na tomto spoji dam 25Mbit/s pri FTP prenose (pri 4 suboroch naraz, pri 1 subore to dava cca 10Mbit/s), UDP bandwidth test dava este viac... poradte...
0 x
JohnSK píše:OK, skusil som BRIDGE ale hned dalsi problem.. ked sa spustil UDP stream zacalo odpajat/zapajat WiFi - proste bolo R pri wlan1 (running) a potom sekundu vypadok a opat R. Samozrejme ze cely stream bol rozkockovany a nehorazne sekal. Pritom na tomto spoji dam 25Mbit/s pri FTP prenose (pri 4 suboroch naraz, pri 1 subore to dava cca 10Mbit/s), UDP bandwidth test dava este viac... poradte...
Co tam mas za versi ROS ? Ja na tohle pouzivam 133c a jede mi to v pohode a to je tam tok nekde kolem 2 - 8 Mb/s
0 x