❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Routovani veřejné IP z primární na záložní konektivitu

Návody a problémy s konfigurací.
MartinPvip

Routovani veřejné IP z primární na záložní konektivitu

Příspěvekod MartinPvip » 10 years ago

Ahoj,
měl bych dotaz jak (a jestli to vubec jde) přeroutovat věřejnou IP z primární konektivity, kam je veřejná IP routovaná poskytovatelem na sekundární konektivitu v případě výpadku primární konektivity. V podstatě mi jde o to aby zakaznik měl dostupnou svoji veřejnou IP v případě výpadku primární konektivity. Neřesil toto nekdo? Slo by to pomocí třeba virtualního serveru někde na hostingu a pomoci nejakych peknych tunelu? Jde to řešil bez BGP (BGP je docela problem ze strany poskytovatelů)

Dik
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Řešil. Každý měsíc někdo na tomto fóru.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

lubor

Příspěvekod lubor » 10 years ago

Ahoj,

mas prideleny IP rozsah od RIPE? Pokial tvoj poskytovatel konektivity nevie (alebo nechce BGP), tak by som zvazil, ci si zasluzi tvoje peniaze :wink:
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Já to asi blbě pochopil ... on chce mít dostupnou POŘÁD STEJNOU IP? Pak ti zbývá buď to BGP a mít vlastní AS, nebo mě napadá jen ten tunel někam do neutrálního třetího místa a veřejnou IP "vlastnit" odtamtud. Nebo alespoň dohodnout to stejné s primárním ISP. Otázkou je, jestli se s tím bude chtít patlat ...

To je prostě řešení levou rukou pod pravou nohou. Pokud chce kvalitu, SLA, atp. tak má použít také stejně dobrého poskytovatele ... a mít dvě nezávislé linky k němu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.