Ahoj,
měl bych dotaz jak (a jestli to vubec jde) přeroutovat věřejnou IP z primární konektivity, kam je veřejná IP routovaná poskytovatelem na sekundární konektivitu v případě výpadku primární konektivity. V podstatě mi jde o to aby zakaznik měl dostupnou svoji veřejnou IP v případě výpadku primární konektivity. Neřesil toto nekdo? Slo by to pomocí třeba virtualního serveru někde na hostingu a pomoci nejakych peknych tunelu? Jde to řešil bez BGP (BGP je docela problem ze strany poskytovatelů)
Dik
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Routovani veřejné IP z primární na záložní konektivitu
-
Řešil. Každý měsíc někdo na tomto fóru.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Ahoj,
mas prideleny IP rozsah od RIPE? Pokial tvoj poskytovatel konektivity nevie (alebo nechce BGP), tak by som zvazil, ci si zasluzi tvoje peniaze
mas prideleny IP rozsah od RIPE? Pokial tvoj poskytovatel konektivity nevie (alebo nechce BGP), tak by som zvazil, ci si zasluzi tvoje peniaze

0 x
Já to asi blbě pochopil ... on chce mít dostupnou POŘÁD STEJNOU IP? Pak ti zbývá buď to BGP a mít vlastní AS, nebo mě napadá jen ten tunel někam do neutrálního třetího místa a veřejnou IP "vlastnit" odtamtud. Nebo alespoň dohodnout to stejné s primárním ISP. Otázkou je, jestli se s tím bude chtít patlat ...
To je prostě řešení levou rukou pod pravou nohou. Pokud chce kvalitu, SLA, atp. tak má použít také stejně dobrého poskytovatele ... a mít dvě nezávislé linky k němu.
To je prostě řešení levou rukou pod pravou nohou. Pokud chce kvalitu, SLA, atp. tak má použít také stejně dobrého poskytovatele ... a mít dvě nezávislé linky k němu.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.