Dával jsem známému domů místo obyčejného switche tento RB, přívod internetu je do ether 11 a jsou nastavené porty 2-5 na master 1,7-10 na master 6. Porty 1+6 jsou v bridge. Internet funguje v pořádku, co ale nefunguje, tak to, že se nemůže dostat na zařízení které je na portu 1 z portu 6 (NAS a PC), z porty 6 se ani nelze pingnout na zařízení v jiné switch skupině switch2.
Změna byla hlavně pro zvýšení rychlosti při kopírování na NAS z PC a zpět.
Myslel jsem, že vložením do bridge by to mělo fungovat, nevíte kde by mohl být nějaký háček? Nefungovalo to ani když se udělal pouze bridge mezi 1-10 (nepingnu z jednoho wifi routeru druhý) Nefunguje ani DLNA které dělá NAS na TV.
Vše je v rámci jednoho subnetu stejně jako předtím.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB1100AH Problém mezi switch1 a switch2
Pokud máš IP a ostatní věci nastavené na tom bridge, tak to fungovat musí (případné filtry a firewall nepředpokládám).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Vše je podle mě v pořádku, ip kterou pingam je tplink který má povolený ping a když bylo zapojené přes klasický switch fungovalo to. ve firewallu pravidla jsou, ale i po jejich zakazní se nic nezmění.
0 x
Chybu nevidím.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
V nastavení bridge pomohlo vypnutí Use IP Firewall a zapnutí Fast Path, pak se to ihned rozjelo 

0 x
To nedělám ... a funguje to.
0 x
asi tam muselo v connections něco smrdět, jinač to nechápu...
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
Taky nechápu,zkusil jsem to na zkoušku vrátit zpět a ihned to přestalo fungovat. Firewall má 80 základních pravidel jako ochranu ssh,api, telnet,ping... Ale i po jeho vypnutí a rebootu nic,Už to nebudu řešit, můžeme to uzavřít 
Alespoň jsem objevil další možnost nastavení, ještě vyzkouším jak funguje Fast path. Kopírování z PC do NAS ukazovalo v RouterOS rychlost cca 600Mbps což považuji za parádní, předchozí Gigabitový switch fungoval několikanásobně pomaleji.

Alespoň jsem objevil další možnost nastavení, ještě vyzkouším jak funguje Fast path. Kopírování z PC do NAS ukazovalo v RouterOS rychlost cca 600Mbps což považuji za parádní, předchozí Gigabitový switch fungoval několikanásobně pomaleji.
0 x
Tak jsme doma ... špatně nastavený firewall. Většina chyb je mezi židlí a klávesnicí 
Tys měl gigabitový switch, který neutáhl 600Mbps? Nevěřím.
Mimochodem pokud jsi schopen oželet dva porty, tak si ty dva switche spoj patchkabelem. A nepotřebuješ bridge. A nějaký výkon opět ušetříš.

Mimochodem pokud jsi schopen oželet dva porty, tak si ty dva switche spoj patchkabelem. A nepotřebuješ bridge. A nějaký výkon opět ušetříš.
0 x
ludvik píše:Tak jsme doma ... špatně nastavený firewall. Většina chyb je mezi židlí a klávesnicí
Psal jsem, že po zakázání všech pravidel ve firewallu se nic nezměnilo.
Pomohla až volba vypnutí v nastavení bridge.
Ten switch byl nějaký starý desktop tp-link a jak píšu,nezvládal. Majitel nemá nouzi o peníze, takže jsem navrhnul 1100AHx2

Porty jsou bohužel obsazeny až na 13 všechny, ale na domácí použití to i s bridgem výkonově bohatě stačí.
0 x
zeroNET píše:ludvik píše:Tak jsme doma ... špatně nastavený firewall. Většina chyb je mezi židlí a klávesnicí
Ten switch byl nějaký starý desktop tp-link a jak píšu,nezvládal. Majitel nemá nouzi o peníze, takže jsem navrhnul 1100AHx2![]()
Porty jsou bohužel obsazeny až na 13 všechny, ale na domácí použití to i s bridgem výkonově bohatě stačí.
A nebylo to náhodou 6x pomalejší? Takže stovkový switch?
Pokud potřebuje switch, proč mu nekoupils switch?
0 x
Petr Krist
Kysa píše:zeroNET píše:ludvik píše:Tak jsme doma ... špatně nastavený firewall. Většina chyb je mezi židlí a klávesnicí
Ten switch byl nějaký starý desktop tp-link a jak píšu,nezvládal. Majitel nemá nouzi o peníze, takže jsem navrhnul 1100AHx2![]()
A nebylo to náhodou 6x pomalejší? Takže stovkový switch?
Pokud potřebuje switch, proč mu nekoupils switch?
Myslím, že jsem psal gigabitový switch, takže ano, byl gigo, ale nějaký starý tplink desktop

Přijde mi vhodnější mít doma jedno zařízko do kterého je přivedená konektivita a dělá dhcp pro celou lokalní sít, je v něm dokonalý přehled a nastavený dobrý firewall pro ochranu z venku. Jak jsem psal, o peníze mu až tak nejde, takže těch pár tisíc mu přijde v pořádku a vzhledem k možnostem toho routeru si ani nestěžuje na výsledek.
0 x