❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

NAT na kamery

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

NAT na kamery

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

Čaute,

řeším teď u jednoho klienta problém s IP kamerami. Má HIKVision DS-7208HWI-SH jako centrální prvek, NVR, a k tomu připojených 7 kamer. Přístup přes místní síť je ok, ale pokud se na ni pokusím připojit z internetu, tak komunikace na NVR sice jde a vše funguje včetně přehrávání ze záznamu, ale real-time přenos nejde. Komunikace funguje na portech 8000, 554 (RSTP) a 51111 (HTTP).

Mikrotik, který tu síť s kamerami routuje je na RoS 6.5 a jsou zde nastavené dst-nat pro všechny tři zmíněné porty, jak v TCP, tak v UDP na danou adresu v síti. Když si snifferem na Mikrotiku nechám zachytávat provoz, tak tam vidím komunikaci na portech 8000 a 51111, ale 554 ne. Pokud si nmapem proskenuju otevřené porty, všechny tři jsou open.

Neřešili jste někdo něco podobného?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Upgrade na RoS 6.22 bez úspěchu.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Tak ted jsem zkusil RTSP na MikroTiku uplne vypnout, resp vypnout DST-NAT na 554 a na portu pro http me to jede uplne normalne.
Mas tam nekde jinou chybu.
ROS 6.19
Pro web rozhrani staci port pro http, pro aplikaci v telefonu port SDK.

Zkus IE 11 parkrat se me stalo, ze to treba v Chrome neslo a kdyz ted uz i Firefox je vlastne Chrome, tak mozna bude problem podobny.
Zkusil bych upgradovat firmware, ten obcas resi dost veci, pak si musis upgradovat Web plugin.
Me to v Chrome nicmene ted jede normalne.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Ladik píše:... a kdyz ted uz i Firefox je vlastne Chrome, tak mozna bude problem podobny.

Dokaž to. Liší se renderovací jádra, liší se GUI, liší se většina vývojářů, liší se společnosti které za tím stojí. Liší se vše až na programovací jazyk ... a určení použití.

Firefox = Gecko
Chrome = WebKit (a novější Blink, což je jeho fork).
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

Rosak

Příspěvekod Rosak » 10 years ago

Myslím, že si to popletl a chtěl psát o Opeře :-)
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

No, zkoušel jsem to i na IE, ale tam se mě prohlížeč vždycky sekne a po chvíli nahlásí chybu. Takže to vypadá, že 554 je pouze pro přístup přes VNC? To by asi měnilo celou situaci.

Jakou máš verzi fw v NVR? To máš stejný zařízení? Já tam mám V2.2.8 build 130815, model DS-7208HWI-SH.
0 x

Ladik
antispam: Ano

Příspěvekod Ladik » 10 years ago

Ja mam nekolik DVR u zakazniku NI-7616NI-SE fw V3.0.10 build 141125
To tve nemam, ale princip je u vsech uplne stejny nenarazil jsem na rozdily mimo verze s POE, resp ta je take stejna akorat to ma jakesi vnitrni rozhrani pro kamery oddelene, ktere nejde nijak konfigurovat, ale to na okraj.

Ludvik: nemusis se hned rozcilovat :-) a ano spletl jsem si to s Operou, kde je zaklad Chromium tusim :-)
0 x