❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Divné connections
Divné connections
Ahoj, mám pocit, že mi něco někde uniká. V tabulce connections mám nějak nezvykle mnoho connections, které jsou popořadě po portu. Nesetkal jste se s tím někdo?
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******
-
klient si pustil na tu verejnou IP scan portu ?
NAT na MT prakticky nepouzivam tak nevim jak obvykle se v conn track tabulce ty connections objevuji ale je mi divny to, ze src je verejna (tedy zrejme neco z Internetu). Cekal bych ze se spojeni ulozi s prvnim packetem a pak by src mela byt privatka (pokud vyslo od klienta). Aby to bylo obracene pak by musela mit ta privatka forward (ale v tomhle pripade dost natvrdo na vice (vsechny )portu??)
NAT na MT prakticky nepouzivam tak nevim jak obvykle se v conn track tabulce ty connections objevuji ale je mi divny to, ze src je verejna (tedy zrejme neco z Internetu). Cekal bych ze se spojeni ulozi s prvnim packetem a pak by src mela byt privatka (pokud vyslo od klienta). Aby to bylo obracene pak by musela mit ta privatka forward (ale v tomhle pripade dost natvrdo na vice (vsechny )portu??)
0 x
Objevilo se mi to po vymene HW a znovunastaveni FW. Tech spojeni je tam fakt bambilion. Je to na routeru s verejnou IP a NATem, tak jestli to nemuze byt nejaka forma utoku? SRC adreesa je verejka na ktere to bezi....
0 x
******WWW.DRAKKNET.CZ******