Ahoj,
obracím se na vás protože mne nic nenapadá. Na Mikrotiku RB951Ui mám nakonfigurovaný PPTP server. PPTP server funguje a dostanu se skrze něj na všechny počítače a zařízení v síti.
Problém nastává s hraním her. Kamarádi se připojí na skrze PPTP server a někdo chce založit hru po LAN. A ejhle problém je na světě. Vzájemně se nevidíme. Myslím si že neprocházejí nějaké broadcastové zprávy které říkají že hra po místní síti je dostupná. Pokuď hra podporuje direct connect tak je vyhráno, bohužel některé ho nepodporují.
Zkoušel jsem i program třetí strany ForceBindIP který by měl zaručit že hra poběží přes správný síťový interface.
Kde je problém? Napadá někoho něco?
Děkuji
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
PPTP - Problém s hry přes LAN
Abz to fungovalo, tak potřebuješ 2 věci:
a) Aby ta hra na klientu ten broadcast/multicast posílala do VPN připojneí. To ti asi udělá ten ForceBindIP prográmek nebo normálně nastavením ve správci připojení, že VPN připojení je primární síťový interface ve Windows.
b) Aby ten PPTP server měl v sobě helper, který bude přeposílat boradcast/multicast mezi LAN a VPN klienty.
Bohužel, Mikrotik daný helper neobsahuje, takže s PPTP smolík. To stejné platí i při použití L2TP, SSTP a OpenVPN v IP režimu.
Jedině, jak to uchdit s Mikrotikem uprostřed, tak je použít OpenVPN v mode Ethernet. Musíš pak do Windows si přidat OpenVPN klieta a jet přes to.
a) Aby ta hra na klientu ten broadcast/multicast posílala do VPN připojneí. To ti asi udělá ten ForceBindIP prográmek nebo normálně nastavením ve správci připojení, že VPN připojení je primární síťový interface ve Windows.
b) Aby ten PPTP server měl v sobě helper, který bude přeposílat boradcast/multicast mezi LAN a VPN klienty.
Bohužel, Mikrotik daný helper neobsahuje, takže s PPTP smolík. To stejné platí i při použití L2TP, SSTP a OpenVPN v IP režimu.
Jedině, jak to uchdit s Mikrotikem uprostřed, tak je použít OpenVPN v mode Ethernet. Musíš pak do Windows si přidat OpenVPN klieta a jet přes to.
0 x