❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

nv2 se odpojí, ale uptime stále drží

Návody a problémy s konfigurací.
okoun
antispam: Ano

nv2 se odpojí, ale uptime stále drží

Příspěvekod okoun » 10 years ago

v posledních verzích cca ros 6.12+ sleduji že pokud se rozpadne spojení na nv2 (ptp bridge->station) třeba vlivem rušení, tak uptime spoje je stále nepřerušen, nevím jestli je to chyba nebo vlastnost nv2, netuším, nicméně v pingu jsou vidět dost silné ztráty a i někdy dojde ke ztrátě ospf spojení, uptime rádia stále dobrý, pozoruje někdo podobné věci?
ono je to takové dost hloupé, dříve když jsem hledal někde nějaké problémy na spojích, tak jsem se většinou řídil délkou uptime, teď rozhodně nemohu.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

mpcz

Příspěvekod mpcz » 10 years ago

okoun píše:v posledních verzích cca ros 6.12+ sleduji že pokud se rozpadne spojení na nv2 (ptp bridge->station) třeba vlivem rušení, tak uptime spoje je stále nepřerušen, nevím jestli je to chyba nebo vlastnost nv2, netuším, nicméně v pingu jsou vidět dost silné ztráty a i někdy dojde ke ztrátě ospf spojení, uptime rádia stále dobrý, pozoruje někdo podobné věci?
ono je to takové dost hloupé, dříve když jsem hledal někde nějaké problémy na spojích, tak jsem se většinou řídil délkou uptime, teď rozhodně nemohu.

Zdravím,
ano, pozoruji to, ale na nstreme, přesně to stejné. Výpadek pingu na cca 3-10 sec, mnohokrát za den, uptime příjímače 120 dnů. Naopak, po přepnutí na nv2 problém zmizel.
mpcz, 03/05/2015
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 10 years ago

:roll: celkem síla myslel jsem že to bude jen na nv2
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...