Zdravim vas,
neviem si celkom rady so spojmi od Mikrotiku. Zriadili sme na test 2 PTP spoje. RX urovne, fresnelova zona, rusenie/noise floor vsetko by malo byt v poriadku, avsak dosahovane CCQ hodnoty su dost male + latencia je dost nestabilna. Bandwidth test dosahoval priblizne 50-60Mbit/s v jednom smere pri 20MHz kanali co nie je az tak zle. Doteraz som pracoval len s ubiquti a motorola zariadenami a s wireless linkami postavenych na mikrotiku nemam moc skusenosti.
Pouzity HW: rb912UAG-5HPnD + anteny Jirous JRC-29 EX MIMO
Blizie info v print screenoch v prilohe (frekvencie su len testovacie, legislativne by nevyhovovali, neberte to do uvahy... testoval som asi 4-5 frekvencii na kazdom spoji a dosahovali sa priblizne rovnake vysledky)
Dakujem za radu
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nizke CCQ
-
Když to přepneš do nstreme, nastavíš u něj best fit a rámec 3999 zlepší se to? jaká je ta vzdálenost a tx power je asi na default že? Pokud je to na těch 17km, tak to asi moc nezreguluješ do limitu, ale zkusil bych snížit tx power aby byl signál cca -60 až -65
0 x
Realna vzdialenost je 15,5km. Prepol som protokol na nstreme, nastavil best fit a rámec 3999 a vysledok je nasledovny... vid.prilohu
CCQ a rate sa o dost zhorsil, takze som to prepol naspat na nv2ku. Taka otazka pri nstreme mi nezobrazovalo vzdialenost to je v poriadku?
CCQ a rate sa o dost zhorsil, takze som to prepol naspat na nv2ku. Taka otazka pri nstreme mi nezobrazovalo vzdialenost to je v poriadku?
0 x
-
Kolik sítí vyskenuješ v okolí z toho spoje? Na takovou vzdálenost bych skok v 5G už nedělal, dělal jsem 10km a je to taky už na 10Ghz. Ukaž nastavení wlan ve winboxu, založky wireles, nstreme,nv2 a tx power
Nebo na to hoď veřejnou ip a dej mi přístup pro čtení.
Nebo na to hoď veřejnou ip a dej mi přístup pro čtení.
0 x
Scan vyzera byť celkom čistý. Spravil som ti pristup na citanie, verejnu IP mas v sprave. Robili sme aj dlhsie spoje v 5G pasme, ale to bolo s Motorolou PTP400 prip.PTP600, ale to uz je iny kus HW. Mam jeden spoj na 14km s PowerBeamom M5-400 a funguje bez problemov. Ratal som s tym,ze ked sa tam daju kus lepsie anteny v tomto pripade spominane Jirous JRC-29 EX MIMO, tak by to malo zvladnut aj taku vzdialenost ako je 14,5km (realna vzdialenost) na Mikrotiku sice zobrazuje 17km.
0 x