❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VLAN v bridgy

Návody a problémy s konfigurací.
eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

VLAN v bridgy

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Ahojte,

riešim zrejme problém RouterOS. Ako by ste riešili vy nasledovné? Mám 3 ETH porty a potrebujem ich dať do bridgu tak, aby som mal jeden bridge netagovaný a druhý bridge s vytiahnutým VLAN-ID=100. Pri nastavovaní vidím 2 varianty:

1) dať všetky 3 ETH porty do bridgu a z neho vytiahnem VLANu
2) z každého ETH portu vytiahnuť VLANu osobitne a potom vytvoriť jeden bridge pre netagované dáta (ETH porty) a jeden pre tagované (VLANy)

Problém je, že 1. varianta je funkčná na RB OMNITIK, na CCR-1009 už nie (porty sú proste nedostupné) a presne naopak (2. varianta je funkčná na CCR-1009 ale na RB OMNITIK už nie).

Robím chybu ja, alebo je to fakt RouterOS problém? Ktorú variantu preferujete vy?

Blažej
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák

ef

Příspěvekod ef » 10 years ago

2
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Řešení číslo 2 mě už stálo dost života ... nikdy mi na MK nefungovalo. Pokud jsou v nějakém bridge VLANy, nemůže být v bridge jejich ether.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

ef

Příspěvekod ef » 10 years ago

RB951 a mám v bridgy jak VLAN tak ether na kterém je ona VLANa. Mk verze 6.26.

Těch VLAN je tam víc tak jako bridgů pro každou VLANu.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Počkej, až to označí za chybu a vrátí to zpět :-)

Já to možná na šestkových verzích už nezkoušel.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

eKrajnak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod eKrajnak » 10 years ago

Akoze mne je jedno ktora varianta funguje, ale do frasa nech funguje na vsetkych platformach rovnako. A nie clovek hlada riesenie pri kazdom RBcku extra.

Rozmyslam, ze sa o tom porozpravam priamo so supportom.
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified

Blažej Krajňák