❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak filtrovat provoz na switch portech
Jak filtrovat provoz na switch portech
Na dvou portech ma nastaveni switch mode, na obou portech je stejne IP rozhrani samozrejme. Potrebuju nastavit at nektere ip z jedneho portu switch nemaji pristup na nektere ip na druhem switch portu. Da se to nejak nastavit? Muzu i ten switch mode zrušít ale at nezakazane ip muzou spolu komunikovat.
0 x
Trochu popíráš princip switche ... Routuj a máš po problému. Nebo místo switche použij bridge a filtry v něm.
Mikrotik switch nemá klasická ACL (natož L3), nezablokuješ to. Tedy alespoň na běžných čipech v RB450, RB850 atp.
Mikrotik switch nemá klasická ACL (natož L3), nezablokuješ to. Tedy alespoň na běžných čipech v RB450, RB850 atp.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
ludvik píše:Trochu popíráš princip switche ... Routuj a máš po problému. Nebo místo switche použij bridge a filtry v něm.
Udelal jsem bridge a nakonfiguroval, ale jak mam presne ty pravidla vytvořit? Když zapnu IP firewall v nastaveni bridge nejde mi to co potrebuju aby slo. Musim pouzit jenom pravidla v bridgi ale nejde mi zvolit volba source a destination IP.
0 x
bridge filter je trochu složitější. To je pravda. IP můžeš zvolit, až vybereš správně MAC protocol.
Kód: Vybrat vše
add chain=forward dst-address=10.106.5.1/32 mac-protocol=ip src-address=10.106.4.1/32
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.