Ahoj,
přejdu rovnou k věci. Přestěhoval jsme se do nové lokality a nedaří se mi nakonfigurovat Mikrotik, tak abych se z LAN dostal do WAN (internet). Pokusím se poskytnout maximum udajů, které by mohly přispět k zdárnému řešení.
Model: 751G-2HnD
Zapojení: internet <---------->[gateway] <------dratove medium-------> {eth}[Mikrotik]{wlan}<-----bezdratove medium----->[PC]
Konfigurace Mikrotiku:
eth: IP, GW, MASK, DNS (10.0.84.70, 10.0.84.69, 255.255.255.252, 8.8.8.8 )
wlan: 192.168.1.1
Konfigurace PC:
Dostává adresu od DHCP z Mikrotiku.
Teď co funguje a co ne... Když se přihlásím na Mikrotik tak to vypadá, že funguje všechno. Pingnu se ven (např. 8.8.8.8 ) i do LAN. Problém nastává, když se chci z PC dostat ven. Jsem schopný si pingnout obě dvě rozhraní Mikrotiku WLAN(192.168.1.1) i ETH(10.0.84.70). Na GW (10.0.84.70) se, ale nedostanu... a do internetu (např. 8.8.8.8 ) taky ne.
Mikrotik konfiguruji přes Webfig, níže přikládám screenshoty s konfigurací.
Budu vděčný za každé nasměrování.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Propojení LAN a WAN na Mikrotiku
- info@adambalko.cz
- Kontaktovat uživatele:
Z Tvého popisu není vidět, jestli mas nastavenu maškarádu nebo src-nat. To by mohl být celý problém 

0 x
internetkyjov.cz
Diky za nakopnuti. Maskaradu jsem nastavenou mel, ale jako out. interface bylo nastaveno wlan. Kdyz jsem tam dal misto toho eth tak uz to fici.
Diky moc za pomoc
Diky moc za pomoc

0 x