❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

jak správně nakonfigurovat VPN pro moje řešení ?

Návody a problémy s konfigurací.
vohralik.t

jak správně nakonfigurovat VPN pro moje řešení ?

Příspěvekod vohralik.t » 10 years ago

Dobrý den, řeším takový zvláštní problém.

V Praze v bytě mám problém s připojením anténního kabelu k TV, už jsem vyzkoušel vše externí antény, panelákovou anténu ale signál je mizerný. Tak mě napadlo, že když TV má aplikaci sledovanitv.cz (tv po internetu) které funguje zdarma u vybraných poskytovatelů internetu (bohužel ne můj poskytoval v Praze :D) ale poskytovatel u mě doma v Hradci ano. Otázka zní: v Hradci mám veřejnou IP adresu na mikrotiku a nakonfigurovanou VPN tak, že vždy když se k ní připojím přes ntb tak se tváří jako sít poskytovatele u mě v Hradci a funguje mi sledovanitv.cz odkudkoliv. Ale tv funkci VPN nemá, to znamená že potřebuji v Praze nakonfigurovat mikrotik tak aby se spojil přes VPN se sítí v Hradci a fungovalo mi sledovanitv.cz v na mojí televizi v Praze. bohužel v Praze nemám veřejnou IP adresu a nevím jestli jde nějak nakonfigorovat mikrotik jako VPN klient.

jednoduše řečeno, potřebuju aby v sít v praze vystupovala pod veřejnou adresou jako je v hradci :)

snad někdo pochopí můj problém a bude znát nějaké rozumné řešení :) díky
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

Jako vpn klient to samozrejme umi jet. Pak musis zaridit aby gateway tvoji site sla pres vpn na mikrotik v hradci. Ale spis bych asi tu sit v praze rozdelil na dve. Jedna cast tv a druha zbytek. Jinak si budes zbytecne zatezovat ten vpn spoj zbytecnym provozem navic.
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

vohralik.t

sítě samozdřejmě oddělím, mám tu jeden MK navíc který chci nastavit a hodit ho za tv a z něj povede jeden kabel do TV jinak ostatní sít bude chodit přes jiný router.
vpn clienta už jsem našel jen nevím jak nastavit routy tak aby chodili přes vpn tunel na gw sítě v Hradci ? 0.0.0.0/24 na GW routeru v HK ?
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Co mas za vpn?

Jinak spravne je 0.0.0.0/0 ;)
0 x

vohralik.t

Na mikrotiku v Hradci mám pptp-server.
Na klientovi v Praze jsem nastavil pptp-client interface, spojení se navázalo a přes mikrotik tool ping si pingu na počítače v Hradecké síti.
ale když pinguji z počítače tak to nefunguje, takže mi asi chybí správně nastavené routy.

tady je nastavení mého mkt
http://postimg.org/image/wbrxz9hzh/

s tím že 0.0.0.0/0 mi už měřuje do internetu, takže ho tam po druhý zadat nemůžu, si myslím.
Naposledy upravil(a) vohralik.t dne 06 Mar 2015 14:55, celkem upraveno 3 x.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 10 years ago

Staci na strane serveru - Hradec, nastavit to, co je na obrazku (jen prizpusobit IP adresy) a musi to hned fungovat. Na PC jen vytvorim VPN pripojeni s ver. IP Hradce, jmenem a heslem a jede to. Da se pouzit i ovpn atd., ale pro jednoduche spojeni staci i to dle obrazku.
Přílohy
vpn.png
0 x

vohralik.t

tohle nastavené mám a chodí mi to ale neřeší to můj problém, potřebuji aby se TV v Praze hlásila veřejnou IP z Hradce aby mi fungovala TV po netu kterou podporuje ISP v Hradci. TV vpn klienta neumí, takže musím nějak nastavit sít ve které je tv připojena.

pepulis píše:Staci na strane serveru - Hradec, nastavit to, co je na obrazku (jen prizpusobit IP adresy) a musi to hned fungovat. Na PC jen vytvorim VPN pripojeni s ver. IP Hradce, jmenem a heslem a jede to. Da se pouzit i ovpn atd., ale pro jednoduche spojeni staci i to dle obrazku.
0 x

vohralik.t

pro lepší pochopení :D
Přílohy
Snímek obrazovky (13).png
0 x

pazda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod pazda » 10 years ago

umoznuje ti televize nastaveni proxy? Bylo by to asi nejjednodussi reseni.
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 10 years ago

Jej, toho jsem si nevsiml, ja to bral tak, ze tam mate nejaky mikrotik, ten se pripoji k vam do Hradce a cela sit pojede pres VPN.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Default gw z prahy musi ukazovat na ip vpn serveru. V hradci zase musi byt route pro tvoji sit v praze smerujici na ip vpn klienta.

To ze 0.0.0.0/0 ti uz nekam smeruje jen znamena, ze jsi doted nerozdelil site, jak jsem ti psal ;) nebo tu default gw dostavas pres dhcp automaticky...
0 x

vohralik.t

jak sem psal tv je v samostatné síti za NATem proto 0.0.0.0/0 směřuje na interface kde je přivedený internet z lokální sítě s kde jsou počítače. už se mi podařilo nastavit routy tak aby se spojili obě sítě. ted si na sebe pingnou a vidí se z počítače na počítač, ale nejde to přes veřejnou IP adresu z Hradce.

snažil sem se pomocí rout nasměrovat stránku sledovánítv.cz do routru v hradci. přes tracert vidím že do hradecké sítě došel ale tam se ztratil a do netu nedošel.

nastavení rout http://s10.postimg.org/5xhb83htz/Bez_n_zvu.jpg
0 x

vohralik.t

tak už sem se dostal do fáze kdy mi provoz na dané IP běží přes hradec ale zastaví se to na gw mého ISP. :oops: :evil: čím by to mohlo být ?
Přílohy
Snímek obrazovky (16).png
Snímek obrazovky (16).png (11.23 KiB) Zobrazeno 4714 x
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Podívej se, jestli dns isp v Hradci ti dá stejnou ip sledovanitv.cz.
0 x

jarda.jezek

Příspěvekod jarda.jezek » 10 years ago

Mimochodem, co budeš dělat, až na základě toho, že jsi to tu zveřejnil, ti to isp zatípne, nebo sledování implementuje nějakou ochranu?
0 x