❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Routovaná vs switchovaná síť
-
-
placek.milan píše:blazej44800 píše:Dal by som možno otázku trochu pomimo: ako sa zvýši latencia siete vzhľadom na počet skokov (teda preroutrovaní)? Je to nejaký zásadný faktor?
Dnes jsem se připojil z auta Nanostationem na ap nejmenovaného isp v okolí. Přes discovery jsem našel 184, ano 184 zařízení i s ip... Tomu řikam bezpečnost, tomu bych rozhodně rád předešel
No to ja som sa minule skusal pripojit notebookom na optiku u rodicov len tak znudy , dal som discovery UBNT a vyplulo to asi 800 ubnt zariadeni , kazde jedno malo nazov meno a priezvisko klienta

0 x
Teda ako vplýva počet hopov (preroutrovani) na latenciu siete?
0 x
Študent, programátor, sieťar ... #ccna_certified
Blažej Krajňák
Blažej Krajňák
Switch je vždy rychlejší, než router. Ale jestli má cenu řešit ty maximálně milisekundy (když na těch našich wifinách naženeme podstatně víc), to je otázka do pranice ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
kraljan píše:A čím je tam bezpečnost tedy narušena?
Rekl bych L2 designem te "ocuchavane" site

0 x
A0 = 92,4+20log(d0*f)
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
Art = A0+Ap+(-Gtx–Grx)
nr = nv-Art
GRFS píše:kraljan píše:A čím je tam bezpečnost tedy narušena?
Rekl bych L2 designem te "ocuchavane" siteU routovane by mu byl autodiscovery k nicemu.
Pak je to ale problem autodiscovery a spatne konfigurace zarizeni, ne switchovane site.
0 x