Napadlo mě dát dvě pravidla do manglování s tím že jedno by jelo od 06-23hod pak by vyplo a to pod ním by začalo pro danou IP manglovat provoz. Tomu by náleželo v QT pravidlo jenž by mělo větší maximální rychlost pro noční provoz.
Ale, zkoušel jsem to pravidlo nastavit v panelu Extra/time a nějak mi to nesedělo z aktuálním časem. Nevíte někdo jak ten čas mikrotik bere?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Další manglovací pravidlo které by zabralo třeba 23:00-06:0
soucez píše:Napadlo mě dát dvě pravidla do manglování s tím že jedno by jelo od 06-23hod pak by vyplo a to pod ním by začalo pro danou IP manglovat provoz. Tomu by náleželo v QT pravidlo jenž by mělo větší maximální rychlost pro noční provoz.
Ale, zkoušel jsem to pravidlo nastavit v panelu Extra/time a nějak mi to nesedělo z aktuálním časem. Nevíte někdo jak ten čas mikrotik bere?
Nastav si v System - NTP client synchronizaci s nějakým NTP serverem v netu..jsou i české NTP servery
0 x
RAket píše:soucez píše:Napadlo mě dát dvě pravidla do manglování s tím že jedno by jelo od 06-23hod pak by vyplo a to pod ním by začalo pro danou IP manglovat provoz. Tomu by náleželo v QT pravidlo jenž by mělo větší maximální rychlost pro noční provoz.
Nastav si v System - NTP client synchronizaci s nějakým NTP serverem v netu..jsou i české NTP servery
To mám a systémový čas mi ukazuje přesně, ale to manglovací pravidlo mi nějak nezapíná když to posunu v tom pravidlu třeba o 2h tak jo...
0 x
soucez píše:Napadlo mě dát dvě pravidla do manglování s tím že jedno by jelo od 06-23hod pak by vyplo a to pod ním by začalo pro danou IP manglovat provoz. Tomu by náleželo v QT pravidlo jenž by mělo větší maximální rychlost pro noční provoz.
No rekl bych ze se musi vytvorit tri pravidla jinak to nechodi, teda aspon mne to nechodilo.
1. 00:00-6:00
2. 6:00-23:00
3. 23:00-0:00
pak to chodi podle aktualniho casu na routeru
0 x
soucez píše:RAket píše:soucez píše:Napadlo mě dát dvě pravidla do manglování s tím že jedno by jelo od 06-23hod pak by vyplo a to pod ním by začalo pro danou IP manglovat provoz. Tomu by náleželo v QT pravidlo jenž by mělo větší maximální rychlost pro noční provoz.
To mám a systémový čas mi ukazuje přesně, ale to manglovací pravidlo mi nějak nezapíná když to posunu v tom pravidlu třeba o 2h tak jo...
Pozor na Time Zone! Jestli máš posunutej čas v MK, tak to pravidlo musíš taky posunout.Bere to systémovej čas, nikoliv ten, kterej ukazuje - vzhledem k posunutí.
Prakticky to znamená, že jestli máš čas branej z NTP někde v zahraničí z jiné časové zóny, tak jsi si posunul v Time Zone čas tak, aby odpovídal našemu času. A tady je ten zakopanej pes, s těma 2-ma hodinama, jak píšeš....
0 x