❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

L2PT viditelnost ve win

Návody a problémy s konfigurací.
Bojsan

L2PT viditelnost ve win

Příspěvekod Bojsan » 10 years ago

Ahoj
potřeboval bych poradit, mám vytvořený L2TP tunel mezi RB, mezi nimi funguje telnet. Jak nastavit, abych mohl do tunelu vstupovat z win. Nevím, co mám špatně, nebo co kde nastavit. Už z toho si nevím rady. máte někdo nějakou radu nebo script, ze kterého to pujde vyčíst?..... Děkuji za rady a pomoc
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 10 years ago

Tunel je pro tebe "kus drátu", další síťové rozhraní. Takže máš problém v routovacích tabulkách. Nebo firewallech a blokuješ si to.
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

fblaha

Příspěvekod fblaha » 10 years ago

Přesně jak píše ludvik.
Pro začátek stačí, když si u uživatele definovaného ppp - pppsercrets
nastavíš natvrdo IP adresu local a remote a správně vydefinuješ routy a hned uvidíš, jak to pofrčí. Něco ve smyslu

Kód: Vybrat vše

/ppp secret
local-address=172.16.1.1 name=uzivatel password="heslo" remote-address=172.16.1.2 routes="192.168.1.0/24 172.16.1.2 1"

- Tedy za předpokladu, že 192.168.1.0 je adresový prostor Tvého MK
0 x

Bojsan

děkuji za radu chlapy, největší problém je zřejmě mezi klávesnicí a židlí. Nemel jsem nastavený pppSecret. zítra to zkusím rozhýbat. Snad se s tím Mikrotikem naučím lépe. Doma je to stylem pokus - omyl....... díky, pak se ozvu.
0 x

Bojsan

Ahoj, opravil jsem chyby v pppsercret, povedlo se připojeni pc k tunelu..... sice stále nic nevidím, ale to bude asi ve firewall nějaky nesmysl, bude to zajímavý... ale další problém. připojím se k tunelu a připojení k internetu se omezí...... Co mám asi špatně?
0 x

fblaha

Příspěvekod fblaha » 10 years ago

Na obecnou otázku co mám asi špatnně existují pouze špatné obecné odpovědi.
Hoďte sem konfiguraci (pokud nemá pět stránek)

A nebo začněte hezky krůček po krůčku
Pokud jede tunel a přihlásím se, tak si ověřte, jestli Vám nekolidují adresové prostory, jestli nemáte nějaký nevhodný drop/reject na FW. Ověřte si routování a dojdete na to.
0 x