Zdravim.
Momentálne mám nastavený NAT cez masquerade. Toto nastavenie mi moc nevyhovuje
Potreboval by som to nastaviť cez src-nat a dst-nat. Zatiaľ nemám pridelenú verejnú IP adresu od ISP, tak som pridal tieto pravidla do NATu:
chain=srcnat action=src-nat to-addresses=192.168.1.254 src-address=192.168.111.0/24 out-interface=ether1-gateway
chain=dstnat action=dst-nat to-address=192.168.111.0/24 dst-address=192.168.1.254 in-interface=ether1-gateway
Keď zakážem masquerade a povolím tieto dve pravidla webove stránky nenačíta a nejde vôbec celý net dokiaľ spať nezakážem tieto dve pravidla a povolím masquerade.
Mám dobre napisane pravidla pre NAT? Keď je zakazana masquerade a povolene 2 pravidla nejake pakety mi idu, ale iba cez srcnat, cez dstnat nie. (vid.prilohu)
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Konfiguracia NATu
Ešte som zabudol napísať, že hlavný router od ISP ma ip adresu: 192.168.1.254 a za nim je hneď zapojeny mikrotik s ip adresou: 192.168.111.1
0 x
Maškaráda je v podstatě SRC-NAT, potřebnou IP si vezme z rozhraní ... tedy pokud máš masquarade na out ether1, tak musíš dělat i src-nat na tu IP co tam máš. Tedy "to-addresses=192.168.1.1"
IP adresy poskytovatele tě vlastně nezajímají. Zajímají tě ty tvoje. Ve tvém nastavení všechny svoje pakety přepíšeš za adresu poskytovatele ... takže sice odejdou, ale vrátí se jemu. A on chudák už neví, že je má poslat tobě. Jak by to zjistil ...
IP adresy poskytovatele tě vlastně nezajímají. Zajímají tě ty tvoje. Ve tvém nastavení všechny svoje pakety přepíšeš za adresu poskytovatele ... takže sice odejdou, ale vrátí se jemu. A on chudák už neví, že je má poslat tobě. Jak by to zjistil ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.
Vďaka za pomoc, už mi to frčí, ako som chcel. Otvoril som si ip address a ip firewall nat vedľa seba a už keď som videl ip address už mi to dávalo zmysel prečo to tak musí byť nastavene
0 x