Ahoj,
z neznámého důvodu se nemohu připojit na stránky Google (google.com , gmail.com , youtube.com) na HotSpotu. Ostatní stránky fungují správně. Používám RBcAP2n jako AP a a RB951-2n jako CAPsMAN. AP si vezmou konfiguraci pomocí provisioningu. Mám vytvořené 2 konfigurace. Jednu firemní a jednu pro návštěvy.
Firemní je jako master a jde rovnou do sítě LAN. Klienti si IP vezmou od lokálního DHCP. Do internetu jdou přes Kerio. Zde je vše OK.
WiFi pro návštěvy je realizována jako HotSpot. Ip dostanou od DHCP, které běží na RB951 a musej se vůči HotSpotu ověřit. Po ověření funguje vše kromě služeb google . Ping a traceroute ale fungují i na google.
Na RB951-2n jsou 2 bridge. Local a public. IP adresy jsou přiděleny přímo bridgy.
Bridge local má přidělen port Eth2-master a po něm komunikuje slokální sítí. Dále jsou v tomto bridgi master wlan porty a ty tím pádem jdou rovněž do LAN.
Bridge public má přidělen pro testování port Eth5 a pak jsou v něm všechny VirtualAP, tedy slave wlan CAP zařízení.
Pokud připojím počítač kabelem přímo do bridge public na portu Eth5, vše funguje správně. Když ale připojím počítač na VirtualAP, který je rovněž v bridig public, google si ani neškrtne.
Několikrát jsem prošel konfiguraci a nikde jsem nic nenašel. Na záložce Connection ve Firewall se zdá, že pakety ze zařízení do internetu chodí a i se správně vracej.
Neporadil by někdo? neřešil někdo podobný problém?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
CAPsMAN - nedostupné aplikace GOOGLE
Pro upřesnění...když adresu www.google.com zadám jako 173.194.112.116 tak se stránka zobrazí. DNS ale funguje správně. Ostatní stránky lze zadat jen jménem.
0 x
Takže pokud by někdo měl stejný problém a stále nebyl nikdo, kdo by pomohl, tak rada z podpory Mikrotik byla nainstalovat RouterOS 6.23 . To nepomůže, ale druhá rada byla nainstalovat CAPsMAN v2 z balíčku wireless-cm2 . A to pomohlo.
0 x