❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nejde pingnout na RB

Návody a problémy s konfigurací.
Jkoska

Nejde pingnout na RB

Příspěvekod Jkoska » 18 years ago

Ahoj všem, jsem začínající uživatel RB a s Mikrotikem jsem se setkal poprvé v životě. Používám zařízení RB112 a nakonfiguroval jsem je do Bridge -WDS.
Když na RB chci ale pingnout z PC, ping neprojde. Ping z PC na PC za Bridgem ale projde...
Když pingám z RB na druhý RB píše to "no route to host"
... a v tom bude asi problem?? ... poradíte mi někdo prosím?..
Děkuji
0 x

DRAKK

Příspěvekod DRAKK » 18 years ago

Asi nemas nastavenou routu na tom RB. Pripoj se na RB ktery je na stejnem segmentu a telnetem se pripoj na problemovy RB. Tam nastav routu kterou pouzivas.
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

myslim, ze ti chyby default route. Jinak jeste jde se pripojit z druhyho RB pres mac telnet.
0 x

Jkoska

Přes MAC telnet se připojit na druhý RB lze. Nevým co myslýte tím default route ?? .. mám zde nastaveno toto: 0.0.0.0/0 a gateway.
0 x

jahoo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod jahoo » 18 years ago

a IP na těch RB máte ve stejném rozsahu, jako ip na pc? Jinak ještě když je spoj ve WDS,tak je dobry dat ip na bridge, když se dá přímo na kartu, tak to nejede
0 x

Jkoska

jj, IP na RB jsou ve stejném rozsahu jako na PC ... Tekže bych měl vyhodit IP z ether1 a wlan1 rozhraní a nechat IP pouze na bridge1 ??
0 x

Jkoska

... Napadlo mě, zda to nemůže být firewallem ... nemá Mikrotik něco takového, kde by byl ping zakázaný?
0 x

Jkoska

Už jsem na to přišel kde byla chyba .... Neměl jsem IP adresu zapsanou ve zkráceném zápisu masky sítě.
Chci se Vás ale zeptat ... je potřeba mít IP adresu na wlan1 a ether1 rozhraních, nebo stačí IP pouze na bridge1?
Díky všem JK
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Jkoska píše:Už jsem na to přišel kde byla chyba .... Neměl jsem IP adresu zapsanou ve zkráceném zápisu masky sítě.
Chci se Vás ale zeptat ... je potřeba mít IP adresu na wlan1 a ether1 rozhraních, nebo stačí IP pouze na bridge1?
Díky všem JK

pouze na bridge...
0 x