❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Otázka ohledně spojení dvou sítí

Návody a problémy s konfigurací.
Vodny
antispam: Ano

Otázka ohledně spojení dvou sítí

Příspěvekod Vodny » 10 years ago

Zdravím.

Měl bych pouze otázku ohledně spojení dvou sítí v "jednu" napříč internetem. Jde mi o to abych se dostal z jedné sítě 10.0.0.0/24 třeba do 192.168.0.0/24 to je fuk.

Prvně jsem zkusil IPsec a v pořádku. Vše fungovalo jak mělo a byl jsem spokojen. Nicméně jsem narazil na záležitost L2TP/IPsec.
Následně jsem tedy IPsec zlikvidoval a vybudoval L2TP a opět plně spokojen vše (RDP na vzdálené stanice, sdílení souborů atp) fungovalo:-)

Otázka zní, proč bych měl chtít kombinovat tyto dvě techniky? když obě v mém případě fungují, tak jak jsem požadoval?

Určitě to někomu přijde jako divný dotaz nicméně bych na něj rád slyšel nějakou odpověď.
0 x

Bach

Příspěvekod Bach » 10 years ago

Vodny píše:Zdravím.

Měl bych pouze otázku ohledně spojení dvou sítí v "jednu" napříč internetem. Jde mi o to abych se dostal z jedné sítě 10.0.0.0/24 třeba do 192.168.0.0/24 to je fuk.

Prvně jsem zkusil IPsec a v pořádku. Vše fungovalo jak mělo a byl jsem spokojen. Nicméně jsem narazil na záležitost L2TP/IPsec.
Následně jsem tedy IPsec zlikvidoval a vybudoval L2TP a opět plně spokojen vše (RDP na vzdálené stanice, sdílení souborů atp) fungovalo:-)

Otázka zní, proč bych měl chtít kombinovat tyto dvě techniky? když obě v mém případě fungují, tak jak jsem požadoval?

Určitě to někomu přijde jako divný dotaz nicméně bych na něj rád slyšel nějakou odpověď.

Ipsec je bezpečnější než l2tp, ale je výkonnostně náročnější. Záleží tedy na datech, který Vám tam běží.
0 x
Na domácí přípojku to jde. :-))) http://www.speedtest.net/result/3688392378.png

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 10 years ago

A co porovnani ipsec, sstp a openvpn?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Vodny
antispam: Ano

Příspěvekod Vodny » 10 years ago

Takže IPsec náročnější na režii a bezpečnější jinak fungování stejné? proč tedy kombinovat? "2x" taková bezpečnost?
0 x