❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

VDSL PPPoE cez mikrotik

Návody a problémy s konfigurací.
kpetok

VDSL PPPoE cez mikrotik

Příspěvekod kpetok » 10 years ago

Mam mikrotik CCR1016 kde mam privedenu konektivitu
V porte 1 (hlavny konekt)
V porte 2 vytaca PPPoE (zalozny konekt), zalozny konekt je VDSL 50/5Mbps

Popis pripojenia VDSL:
Linka pre VDSL je privedena do VDSL modemu ZYXEL ktory pracuje v mode BRIDGE do neho je pripojený mikrotik a ten vytaca PPPoE.

Problem:
Ked mikrotik vytoci PPPoE pre VDSL linku ide internet pomaly v spickach dosahuje len do 30Mbps a rychlost pada nizsie.
Kabelaz pre vdsl linku je premerana dodavatelom VDSL a ma dvojnasobnu priepustnost. Potvrdzuje to aj fakt ze ked namiesto mikrotiku pripojim do ZYXEL-u notebook a ten vytoci PPPoE tak ide linka na 47Mbps/5Mbps.

Problem je niekde v mikrotiku lebo ked som ho kupil a nainstaloval (namiesto RB1200 ktora tam bola povodne a spravala sa presne rovnako) tak VDSL linka sla na plno. Zrazu jedneho dna z neznamych pricin sa to spomalilo a neviem zistit preco.
Zmeny ktore boli vykonane od prvotnej instalacie CCR1016 ked to fungovalo bez problemov bolo pridanie dvoch uzivatelov do queues, firewallu a dhcp co by tento problem nemalo sposobit.
Zacinal som s firmware ak dobre pamatam 6.19 momentalne som to upgradeol na 6.21.1
Skusal som to vratit na verziu 6.19 potom na 1.20 a 6.21.1 ale stale to funguje rovnako zle.

Viete mi poradit kde by mohol byt problem?
Dakujem
0 x

lukasdj
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod lukasdj » 10 years ago

Ahoj,ja mel ten samy problem ale vyresil jsem to tim,ze jsem dal namisto RBcka PC s X86 mikrotikem a od te doby v pohode. Jinak jeste se mrkni ci mas gigove porty a sitovku na pc.. Jsou to takove zacatecnicke blbosti ale vatsinou tam byva problem :D
0 x

kpetok

Příspěvekod kpetok » 10 years ago

lukasdj píše:Ahoj,ja mel ten samy problem ale vyresil jsem to tim,ze jsem dal namisto RBcka PC s X86 mikrotikem a od te doby v pohode. Jinak jeste se mrkni ci mas gigove porty a sitovku na pc.. Jsou to takove zacatecnicke blbosti ale vatsinou tam byva problem :D

zdar. Porty su OK,

nevsimol som si ze na pppoe pre VDSL nemam vo firewalle zapnute blokovanie portu 53. Po zapnuti sa rychlost vratila do normalu cize potestujem a uvidim ci problem bol iba v tom alebo este nieco nerobi co ma :-)
0 x