❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Více WDS na jeden vysílač

Návody a problémy s konfigurací.
Blood
Kontaktovat uživatele:

Více WDS na jeden vysílač

Příspěvekod Blood » 18 years ago

Ahoj, mám takovej menší problém.
Hlavní vysílač RB523 (400MHz verze) slouží jako wds vysílač pro RB133 (také ve WDS). Připojil jsem prvního klienta, kde je vše zbridgovaný (3xeth a 3xwlan a wds). Zde funguje vše bez problémů.
V momentě, kdy jsem na vysílač připojil druhého klienta (WDS), kde bylo vše taktéž zbridgovaný, začali mi eth šíleně blikat a nedalo se dostat do winboxu a inet také nešel, v momentě kdy jsem vyndal u druhého klienta WDS z bridge, vše jede, ale nemůžu se na něj z vysílače občas dostat.
Nevíte v čem by mohl být problém? předem díky
PS: je to hrozně zmatenej vzkaz, kdyby něco, tak pošlu mapku či konfigurace
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Ahoj sit s bridgema a wds chodi bez problemu, podivej se jestli na nekterem rozhrani/mikrotiku nemas nastaveny proxyarp, musi tam byt jen arp. Delalo nam to neco podobneho a bylo to timhle. Treba to bude i tvuj pripada dej vedet.J DKfree
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

zatím díky za nápad, momentálně jsem pryč, ale nejpozději začátkem nového týdne se na to podívám a dám vědět jestli to je opravdu tento problém
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

stalo se mi to same, zrusil jsem wds, mam to jako AP -> klient, routuju
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

já jsem tam dával speciálně kvůli tomu mk, kdybych to chtěl pak routovat, tak jsem tam mohl nechat ovislinka ... doufám že to bude co mi radil kolega nahoře a pak si to budeš moct také předělat tak jak to má být :-)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Pro me to WDS bylo spis nouzove reseni. S poctem WDS klientu na jednom AP jde rapidne dolu propustnost.
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

a když to je AP - klient , tak ta propustnost je i s velkým počtem klientů ok ?
takže jestli to chápu dobře, tak by to pak chtělo na každý wds mít jedno ap (nejlépe) ?
0 x

Maxik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Maxik » 18 years ago

Ahoj WDS pouzivam hlavne na p2p spoje kvuli transparentnosti, lze pouzit jeste treba na sektorovku a z ni rozstrelit max tak 4 5g wds s 2.4 AP trebas to se da ale pouzivat to na klienty to nee.
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

ahoj, no přesně takhle to mám i já, 5GHz na větší vzdálenosti, abych si tam dostal kvalitní signál a pak u toho hned udělám vysílač a tam už na těch pár metrů to 2,4kou tahám k jednotlivým zákazníkům
bohužel zatím málo klientů chce investovat samostatně do 5GHz třeba 4000, tak to musíme řešit takhle a krom toho že se tam pak opravdu dost snižuje propustnost a nemůžu se pak dostat do těch zařízení, tak to běží všechno super :o)
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

mylel jsem to taky tak, wds na spoj, jinak AP -> klient.
0 x

Blood
Kontaktovat uživatele:

ahoj, tak jsem koukl na to ARP a mám tam jen enabled a ne proxy-arp, škoda, už jsem myslel že to tím vyřeším, další nápad by nebyl ? :-D
0 x