❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

burst - este raz...

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Re: burst - este raz...

Příspěvekod soucez » 19 years ago

mato1 píše:zdravim
snazim sa nastavit optimalne burts rezim, aj sa mi zda ze to funguje, ale potreboval by som poradit, pripadne skontrolovat ci to mam dobre.
Mam 1,5 Mbit linku a na nej asi 25 userov. Kazdy ma rychlost 512 Kbit.
Nikto nema urcenu minimalnu rychlost, len maximalnu.

Ako to riesit? Dst. limit v manglovani downloadu ip adresy alebo pri QT pri priradovani rychlosti ip adrese.
Dam sem aj obrazky oboch pripadov aby sme sa lepsie chapali... A pozrite sa na to ci je to dobre nastavene alebo nie... Nieco som odkukal aj z par demo uctov :-)

nastavenie burst pri mangovali v dst. limit

Obrázek

nastavenie burst pri QT

Obrázek

ZDORAZNUJEM ZE KAZDY MA MAT MAXIMALNU RYCHLOST 512KBIT. Ako podla vas optimalne nastavit konkretne parametre pri tejto rychlosti?[/b]
,

Perfektní, už to jaksi funguje, ale potřebuji si ujasnit pár hodnot. To číslo 500 je prvních 500 packetů? Pak tam máš 0/300 ale tam kde je 300 mám já jednotky buï s/min/hod lze to přepsat na 300, ale proč to tak je a co to znamená? Expire time 36000ms znamená že tento mangle bude funkční maximáně 36000ms?
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 19 years ago

soucez píše:
mato1 píše:Perfektní, už to jaksi funguje, ale potřebuji si ujasnit pár hodnot. To číslo 500 je prvních 500 packetů? Pak tam máš 0/300 ale tam kde je 300 mám já jednotky buï s/min/hod lze to přepsat na 300, ale proč to tak je a co to znamená? Expire time 36000ms znamená že tento mangle bude funkční maximáně 36000ms?

hej, cislo 500 znamena prvych 500 paketov.
to s/min/hod prepis kludne na to cislo...
to cislo 300 treba menit len ak chces menit aj pocet zachytavanych paketov... ja som chcel dat najprv 1000, pripadne 700 paketov, ale je to zbytocne. tieto dve cisla (500 a 300) su perfektne zladene.

a cislo 360000 expire time neviem co znamena... :D
0 x

skrebon
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod skrebon » 19 years ago

mato1 píše:a cislo 360000 expire time neviem co znamena... :D

Znamena, kolko bude platny jedinecny packet oznaceny podla limit by nez mu vyprsi platnost a znova sa zaradi do burstu. Netreba ladit, kedze kazdy packet pri limit by "addresses a dst.port" je jedinecny :D
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

Jak nastavím tu prioritu??? V Queue Tree mi to ani nedá na výběr, tohle označkované spojení...?? :idea:
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 19 years ago

Besito píše:Jak nastavím tu prioritu??? V Queue Tree mi to ani nedá na výběr, tohle označkované spojení...?? :idea:

V mangle si paket nejak oznackujes pres mark packet a v QT si jej pak vyberes, coz musi jit, pokud jsi nekde neudelal chybu. Pak jiz jen zvolis u priority prioritu. 1 je nejlepsi a 8 nejhorsi.
0 x

Besito

Příspěvekod Besito » 19 years ago

OK, ale tím si označkuji všech prních 500 paketů od jakéhokoliv portu...
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

Zdrawim Vás,

jak teda máte nastavený ten dst. limit vv manglech? porad se tady s tim trapim, zkousim ruzne kombinace a porad ten burst je hrozne kratky.... Potreboval bych aby to jelo prez ten burst cca. 10sec a pak to hodilo na normalni stahovani....

Dik moc za odpovedi!!
0 x

nimir
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod nimir » 18 years ago

také bych potřeboval aby mi ten burst jel déle třeba i 20 vteřin.
Kdo ví jak na to, nebo to má vyřešeno prosím poraïte...
Děkuji
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod soucez » 18 years ago

nimir píše:také bych potřeboval aby mi ten burst jel déle třeba i 20 vteřin.
Děkuji

Extra Queue pro burst (pouze port 80 a maximálně 2Mb)
a
Extra Queue pro normální provoz-...
0 x

mato1

Příspěvekod mato1 » 18 years ago

Děkuji

je to zbytocne a casto velmi zle riesenie... vezmi si napriklad pripad, ze niekdo (pomerne dost vela ludi) pouziva nejaky download accelerator (je ich vela, nebudem ich tu menovat...) Bezny accelerator si vytvori od 4 do 10 spojeni, nezavislych od seba (myslim ze tie spojenia vytvara furt nanovo - ale nedal by som ruku do ohna za to).
Tak teraz pri jednom burste na 20 sekund mu dovolis stiahnut zhruba 500 KB mozno aj viac, zalezi aku mas povolenu rychlost na burst. Toto ak sa ti opakuje napriklad 10 krat, ak uzivatel stiahne pomocu burstu 5 MB.
A co bude pokial sa mu tie spojenia neustale obnovuju? No nic - skoncil si, pretoze obmedzi ostatnych ktory budu chciet vyuzit rychlost priradenu burst-u

Neviem ci som to napisal dobre a zrozumitelne, ale kto ma prehlad tak vie o com kecam...

Ja mam osobne nastaveny burst na prvych 250 paketov (ma to takto viac guru uzivatelov) a ide to bez problemov... na stranky to uplne staci a ostatne ma nezaujima
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

mato1 píše:
Děkuji

je to zbytocne a casto velmi zle riesenie... vezmi si napriklad pripad, ze niekdo (pomerne dost vela ludi) pouziva nejaky download accelerator (je ich vela, nebudem ich tu menovat...) Bezny accelerator si vytvori od 4 do 10 spojeni, nezavislych od seba (myslim ze tie spojenia vytvara furt nanovo - ale nedal by som ruku do ohna za to).
Tak teraz pri jednom burste na 20 sekund mu dovolis stiahnut zhruba 500 KB mozno aj viac, zalezi aku mas povolenu rychlost na burst. Toto ak sa ti opakuje napriklad 10 krat, ak uzivatel stiahne pomocu burstu 5 MB.
A co bude pokial sa mu tie spojenia neustale obnovuju? No nic - skoncil si, pretoze obmedzi ostatnych ktory budu chciet vyuzit rychlost priradenu burst-u

Neviem ci som to napisal dobre a zrozumitelne, ale kto ma prehlad tak vie o com kecam...

Ja mam osobne nastaveny burst na prvych 250 paketov (ma to takto viac guru uzivatelov) a ide to bez problemov... na stranky to uplne staci a ostatne ma nezaujima

Ano tohle je pravda a absolutne souhlasim. Clovek s download managerem pak vyuziva jak burst rychlost tak i tu neburst. Takze v podstate jede rychleji nez za co si plati nebo to co ma mit.
0 x

net.work
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod net.work » 18 years ago

pepulis píše:
mato1 píše:
Děkuji

Ano tohle je pravda a absolutne souhlasim. Clovek s download managerem pak vyuziva jak burst rychlost tak i tu neburst. Takze v podstate jede rychleji nez za co si plati nebo to co ma mit.

To sice ano, ale tohle se da jednoduse osetrit tim, ze proste ti kdo tohle delaji, tak jim ten burst zakazu.... jasne ze to nejde v sitich s tisici klienty ale pro mensi site neni prob....
0 x

gorila

Příspěvekod gorila » 18 years ago

zdravim vas pani.
zaujala ma tato tema a rad by som to tiez vyskusal,nakolko mam v sieti zopar chorych tahacov.nerozumiem ale tomu,ako vytvorite pravidla,ktore dokazu rozlisit kedy klient browsuje a kedy stahuje.ako mu nastavit nizsiu rychlost na stahovanie ? pouzivam iba QT.
dakujem
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

gorila píše:zdravim vas pani.
zaujala ma tato tema a rad by som to tiez vyskusal,nakolko mam v sieti zopar chorych tahacov.nerozumiem ale tomu,ako vytvorite pravidla,ktore dokazu rozlisit kedy klient browsuje a kedy stahuje.ako mu nastavit nizsiu rychlost na stahovanie ? pouzivam iba QT.
dakujem

Obmedzis to na port 80, a dalej ako vidis vyssie to funguje na prvych 500 paketov, alebo kolko si das, takze to je akurat na nacitanie web stranky, ktora sa bleskovo nacita, ak zacne tahat tiez to vyskoci na sekundu -dve hore a potom to spadne na rychlost danu v shaperi pre toho-ktoreho kliosa.Ale ved vsetko je uz v diskusia rozpitvane tak si to pohladaj.
0 x

gorila

Příspěvekod gorila » 18 years ago

skrebon píše:Jen spomenu, ze k dst.limit burstu je potrebne pre usera dve pravidla. Prve pravidlo znackuje len pocet prvych x urcenych spojeni, ktore zadefinujeme spravne i do QT a dalsie mangle uz mangluje vsetok dalsi traffic... A samozrejme v QT ho shapujeme taktiez. Podla oobrazkov je zrejme, ze je pouzity len jeden mangle znackovac, takze to fungovat nebude.

ahoj skrebon.

je dobré použi k tomuto matovmu systému RED ? alebo,čo je najlepšie ?

dík.
0 x