❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Jak nastavit RB133 jako klienta ?

Návody a problémy s konfigurací.
letsrock
Kontaktovat uživatele:

Jak nastavit RB133 jako klienta ?

Příspěvekod letsrock » 18 years ago

Potřeboval bych poradit jak nastavit RB133 jako klienta do teïka jsem ke klientům dával WA2204A a tady z nějakých důvodů potřebuji dát RB a leží mi tu jedna 133. Poradíte mi někdo jak nastavit tu 133ku?
0 x

rroxtedy

Příspěvekod rroxtedy » 18 years ago

čau,prvně mrkni sem.... http://routeros.cz/documents.php

a pak sem viewtopic.php?t=2545

to by Ti mělo stačit.....
0 x

letsrock
Kontaktovat uživatele:

Nemel by jste nekdo nejakou zalohu ze 133 ktera je jako klient, ze bych to z toho nazkoumal ;o) a jen to prenastavil a videl aspon do priste co a jak tam ma byt? Dik.
0 x

Jenya

Příspěvekod Jenya » 18 years ago

Normalne se ktomu pripojis a nastavis interface wlan1 do modu station a popripade vytvoris bridge s ethernetem, ale to uz podle potreb.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Jenya píše:Normalne se ktomu pripojis a nastavis interface wlan1 do modu station a popripade vytvoris bridge s ethernetem, ale to uz podle potreb.

Jeny ty si nějaký chytý, ne? pokud nemáš verzi 3 tak klienta do bridge asi ne
0 x

Jenya

Rekl bych, ze chytry jsi ty ty coo? :wink:
Pravda, to by na MK chodit nemuselo, nicmene na ostatnich AP to bezne chodi. Pokud se to takto nepovede, tak se da pouzit proxy-arp viz strana 104 manualu refman2.9pdf ze stranek http://www.mikrotik.com
0 x

letsrock
Kontaktovat uživatele:

Tak ted jste me zmatli jeste vic ... tak se aspon shodnete a reknete mi jak to nejednoduse a strucne udelat ;o)
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

Tady Jenya to samozřejmě nezkoušel jak vidno, jen předpokládá že když to jinde valí že to povalí i tady na mk, nechodí to, probíralo se to tu mockrát
0 x

Jenya

Leo ma pravdu, ja to bribguju jen v modu AP a za clientem vzdy routing. Zkus ten proxy-arp, pokud nemuzes pouzit NAT.
0 x

novajz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod novajz » 18 years ago

No, já jsem sice LAMA v oboru ale stejně mi to nedalo a dva RB133 s wifkama jsem si sehnal a zkoušel jsem co umím, aniž bych se někde ptal. Jen jsem četl a zkoušel. Naučil jsem se udelat mezi mini bridge po wlan(na 5ghz) a ethernetem jakoby dal pokracoval do site, Ale zkousel jse i jedno jako AP a druhe jako klient a zdá se mi, že propustnost je o cosik lepší, ale klienta jsem rozchodil jen jako ze wlan a ethernet routuju a musim zadat v NAT maškarádu. Píšu to tu tak jak mě to napadá, podotýkám, že jsem LAMA v oboru. A MK level 4. Ale nevíte někdo, jaký je rozdíl, když ethernet - wlan routuju, nebo udelam bridge???
0 x