❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Nastavení omezení zbytku trafiku
Nastavení omezení zbytku trafiku
Mám mikrotik jako shaper a omezuji klienty pomocí simple queue, jak omezím zbytek trafiku ? Aby si náhodou někdo nezměnil IP adresu a nešel mimo své omezení. Jde mi o omezení trafiku ... ne o svázání MAC adresy a IP adresy ... protože potřebuju to abych nemusel všechny routery co jsou v síti pořizovat do shaperu.
0 x
McCall píše:Mám mikrotik jako shaper a omezuji klienty pomocí simple queue, jak omezím zbytek trafiku ? Aby si náhodou někdo nezměnil IP adresu a nešel mimo své omezení. Jde mi o omezení trafiku ... ne o svázání MAC adresy a IP adresy ... protože potřebuju to abych nemusel všechny routery co jsou v síti pořizovat do shaperu.
Ja bych to treba delal tak, ze bych do firewallu zdal vsechny povolene IP a vsechno ostatni bych dal drop. Tim bys docilil, ze budou pouzivany pouze IP, ktere urcis.
0 x
pepulis píše:McCall píše:Mám mikrotik jako shaper a omezuji klienty pomocí simple queue, jak omezím zbytek trafiku ? Aby si náhodou někdo nezměnil IP adresu a nešel mimo své omezení. Jde mi o omezení trafiku ... ne o svázání MAC adresy a IP adresy ... protože potřebuju to abych nemusel všechny routery co jsou v síti pořizovat do shaperu.
Ja bych to treba delal tak, ze bych do firewallu zdal vsechny povolene IP a vsechno ostatni bych dal drop. Tim bys docilil, ze budou pouzivany pouze IP, ktere urcis.
nechce se mi povolovat ve firewallu 1000-2000 IP adres

0 x
McCall píše:pepulis píše:McCall píše:Mám mikrotik jako shaper a omezuji klienty pomocí simple queue, jak omezím zbytek trafiku ? Aby si náhodou někdo nezměnil IP adresu a nešel mimo své omezení. Jde mi o omezení trafiku ... ne o svázání MAC adresy a IP adresy ... protože potřebuju to abych nemusel všechny routery co jsou v síti pořizovat do shaperu.
nechce se mi povolovat ve firewallu 1000-2000 IP adrespotřeboval bych nějaké systémovější řešení ... třeba veškerý ostatní provoz na 300 Kbit ... ale pouze těch IP adres co nejsou v simple queues
jako posledni dej pravidlo pro vsechny IP a vsechny rozhrani s rychlosti kterou chces, treba tech 300k
0 x
jali píše:McCall píše:pepulis píše:McCall píše:Mám mikrotik jako shaper a omezuji klienty pomocí simple queue, jak omezím zbytek trafiku ? Aby si náhodou někdo nezměnil IP adresu a nešel mimo své omezení. Jde mi o omezení trafiku ... ne o svázání MAC adresy a IP adresy ... protože potřebuju to abych nemusel všechny routery co jsou v síti pořizovat do shaperu.
nechce se mi povolovat ve firewallu 1000-2000 IP adrespotřeboval bych nějaké systémovější řešení ... třeba veškerý ostatní provoz na 300 Kbit ... ale pouze těch IP adres co nejsou v simple queues
jako posledni dej pravidlo pro vsechny IP a vsechny rozhrani s rychlosti kterou chces, treba tech 300k
zkusil jsem ... ale do toho padne i trafik lidi co presahnou sve queus ... nebo se pletu ??? takze to tech 300 k nevyhradi pro me routery ale pro celou sit coz je jaksi taky nevyhovujici ...
pokud se pletu opravte me ... rad bych aby to tak bylo ...
0 x
skrebon píše:Predovsetkym horeuvedena rada od jaliho a others je urcena na precizne oshapovane(ci mangle+QT alebo SQ) vsetkeho traffiku, co znamena i trafficu lokalneho, medzi routrami a treba i APciek medzi sebou. Az potom sa moze dat pravidlo, ktore zareze vsetko prebytkove.
jde mi o veskery trafik ... MT slouzi pouze jako shaper ... jako nic jineho ... ma jen dve ether rozhrani ... ale pokud dam na konec SQ s nejakym omezenim spadne mi do ni veskery trafik ...
0 x
McCall píše:skrebon píše:Predovsetkym horeuvedena rada od jaliho a others je urcena na precizne oshapovane(ci mangle+QT alebo SQ) vsetkeho traffiku, co znamena i trafficu lokalneho, medzi routrami a treba i APciek medzi sebou. Az potom sa moze dat pravidlo, ktore zareze vsetko prebytkove.
jde mi o veskery trafik ... MT slouzi pouze jako shaper ... jako nic jineho ... ma jen dve ether rozhrani ... ale pokud dam na konec SQ s nejakym omezenim spadne mi do ni veskery trafik ...
trochu jsem testoval ... a po pár testech jsem dosáhl toho co jsem potřeboval ... chybu co jsem dělal byla v source adres ...
0 x