❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
spoj 4,5km 5% p.l.
Routovat umime ale delame metropolitni sit kde kazdy se ma moznost propojit primo s jinym vis kolik rout bych vsude musel mit kdybych kazdyho kliose routoval nesmysl. Na na to je pseudobridge nejlepsi, nevim co v tom je za problem u klientskych AP se to pouziv roky u mikrotiku to vymysleli az ted
) Ale je fakt ze 3.0 bych zatim nedal jinam nez na klientsky RB a i u toho skripam zubama pac to je des jak to je liny na 112 bordech :/

0 x
Maxik píše:Routovat umime ale delame metropolitni sit kde kazdy se ma moznost propojit primo s jinym
Jo, zapoměl sem že když se nevidí v okolních počítačích tak se hloupí BFU nedovedou spojit

Maxik píše:vis kolik rout bych vsude musel mit kdybych kazdyho kliose routoval nesmysl.
Na hlavním routeru každá větev jednu která zahrnuje celou větev ale pokud ti to připadá moc pak je asi zbytečné s tím cokoli dělat
Maxik píše: nevim co v tom je za problem u klientskych AP se to pouziv roky u mikrotiku to vymysleli az ted)
Oni ho nevymysleli až teï, přidali ho do routovacího systému aby lidi jako Ty mohli vytvářet metropolitní sítě kde na sebe všichni vidí a nemohli frflat že to mk neumí

0 x
Nerek jsem ze to MK neumi, jen rikam ze je to zbytecne slozite a divim ze ze nejakej pseudobridge pridali az ted kdyz neco podobneho funguje v APckach uz X let
To ze nechci vsecko routovat je moje rozhodnuti pripada mi to jednodussi a variabilnejsi a funguje to uplne stejne.Ale to uz jsme nekde jinde ja jen rikam ze bych si nedal psedo jako privod k AP ale osvedcene wds a ne 3 verzi 

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Krabík píše:Ja ale kvuli topologii sve site routovat nemuzu.
Vždy to jde...jen se musí chtít
Krabik píše:Mam jeden centralni server na FreeBSD, kde se mi sbihaji vsechny site a brany pro uzivatele jsou vytvoreny na nem. MT mam jen jako AP, posledni dobou i jako klienty a spoje.Nebo pokud vis jak na to, rad se poucim. Potrebuju, aby linky sly az na server neagregovane. Na nem jsou vytvoreny brany s maskou 30 pro jednotlive uzivatele a kazdy zde ma svoji rouru.
A v čem je problém?
Krabík píše:A samozrejme nemuzu objizdet vsechny lidi a menit jim IP.
Pokud je dobře rozkouskovaná sí tak by to ani nebylo třeba.A právě z toho důvodu oběhnu všechny klienty a nastavim jim DHCP.
Jinak to že na sebe neuvidí mi taky nějak nejde do hlavy.Pokud jim to nastavíte ,tak proč by na sebe neměli vidět?
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
-
- Kontaktovat uživatele:
Grunt_Mich_An píše:Krabík píše:problem je v tom, ze jak jsem jiz psal o neco vys, jsou ty brany vytvoreny na centralnim serveru.
Zde bude asi problém v pochopení pojmu Routering...ty brány můžou být jak na APčkách tak na centrálním routeru
Asi jo, mel jsem za to, ze dva stroje nemuzou mit stejnou IP...
0 x