❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

ssd pro mikrotik

Návody a problémy s konfigurací.
neverhappy

ssd pro mikrotik

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Zdravim. Mam asi 10 routeru s disky ssd. Drive jsem mel asi 4 disky kingston 8GB, ty mi casem odesly az na jeden vsechny. Nyni davam a-data 30GB. Na jednom routeru mi zacne mikrotik delat psi kusy. Zmizne heslo, nejde udelat backup, apod nesmysly. Jinak normalne routuje.
Pred rokem pri stejne chybe router po restartu nenabehl. Nastala vymena za jiny disk. Mikrotik nesel ani opravit pres netinstal. Byl tam kingston 8GB. Tam jsem s tim pocital. Jenze nyni to same i diskem ssd A-data 30GB. Mam strach to restartovat, nez nachystam jiny router. Je chyba v discich? Stava se to nekomu? Mikrotik je vzdy kupovany, zadna crack verze.
Dik za nejaky nakopnuti nebo poznatek.
0 x

Walkeer
antispam: Ano

Příspěvekod Walkeer » 11 years ago

za me doporucuju Samsung 840, pripadne crucial. Dale je mozne se orientacne ridit spolehlivosti/poruchovosti na czc.cz a softcom.cz
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 11 years ago

řídit se poruchovostí udávanou na czc je cesta do pekel :-)

ano, 8 a 16GB verze kingstonu byly špatný.

aktuálně máme 120GB verzi V300 tušim (menší tenkrát neměly skladem :-D ) a zatím to neudělalo. Jo ale jedna verze 8GB se nám přepnula do read only resp. partition se přepnula do read only a nechtělo to vůbec nic dělat a po rebootu se to opět rozjelo. Ale to už jsme měly připravenou 120GB verzi a ta od tý doby nic neudělala. Osobně bych doporučoval intelácký SSD ale jejich cena je větší.

http://diit.cz/clanek/ssd-deep-hell-6

schopnost přepisů samozřejmě nemá nic společnýho s hardwarovou poruchou. Mám takovej pocit že uživatelé v SSDčkách vidí něco bezporuchového ačkoliv vadnou ramku si koupíte sem tam taky. U obojího je úmrtnost disků ať už točících nebo netočících velmi podobná. Ale nejspíš bude SSD vhodnější a spolehlivější než flash disk v USB (pokud nestojí 5000,- což je defakto malí SSDčko) nebo CF karta v redukci.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

frito
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod frito » 11 years ago

U ssd jsou dnes docela vymakané funkce, vyrovnání zápisu na jednotlivé buňky, optimalizace rozložení dat atd.
Určitě disky co mají kapacitu 8GB tak takový vychytávky mít nebudou. Ale doporučil toho samsunga 840 nebo cruciala, čím větší tím lepší aspoň bude moc disk přesouvat data přes víc bloků tzn. budeš mít více přepisů.
0 x
Jsme malý ISP, ale snažíme se svou práci dělat co nejlépe to jde ;-)
http://www.lajsiNET.cz/ - Horní Slavkov
Jan Leisner e-mail: leisner@LajsiNET.cz

neverhappy

Příspěvekod neverhappy » 11 years ago

Tak te router mi dnes zacal odpocitavat licenci 24 hodin. Predtim jel 129dni po vypnuti elektriny. Sam se vygeneroval nove software ID. Jel jsem ho radeji vymenit a po spusteni doma je vse v poradku, vcetne software id a license. Takze disk a-data za to nemuze.
edit. Ted mi tam jede mikrotik verze 6.10 (trochu me to znervoznuje). Jak stahnu starsi verzi. V URL uz nejde prepsat jen cislo verze. Maji nejake FTP se staryma verzemi?
0 x

hafieror

Příspěvekod hafieror » 11 years ago

0 x