Ahojte, prosim o radu odbornikov.
Mam dve lokality - A a B- pripojene kazdu na vlastnej vlane - 10 a 11 ku core routru - mikrotik. Zaroven su prepojene medzi sebou ako nudzove riesenie v pripade vypadku
Na core routri mi bezia dhcp relaye pre vykryvace v lokalite A aj B, vzdy na interface VLAN 10 a VLAN 11.
Prave sa mi stalo ze mi vypadol uplink do lokality A na vlan 10. Vsetky ipcky sa mi pekne otocili cez ten backup do lokality B a na core router.
Ale ziadny klient z lokality A nedostane IPcku - chapem ze to je preto, lebo mi dhcprelaye bezia na iny interface. IPcky z lokality A idu teraz z vlany 11.
Viem to nejako univerzalne nastavit?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
DHCP Relay na VLAN s OSPF
já bych zkusil tam udělat takzvanou bridgeID IP adresu, která bude furt stejná pro jakékoli IFACe, toto je asi nejjednoduší řešení situace.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
skusil som - na dhcp relay som nastavit ip ktora bezi na prazdnom bride interface na dhcp servi ale nefungoval tak relay. iba prichadzali poziadavky ale neodpovedal klientom
skusil som inu ip ktora je aktivna na dhcp serveri, takisto bez uspechu
skusil som inu ip ktora je aktivna na dhcp serveri, takisto bez uspechu
0 x
a máš dobře nastavenou v tom relay local adresu?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...
ano ano, to mam nastavene. nenasiel som ziadne riesenie ako to spojazdnit v takom zapojeni v akom by som si to predstavoval
0 x