❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Jak nastavit WDS spoj aby ignoroval SSID?
Jak nastavit WDS spoj aby ignoroval SSID?
Ahoj mam takovyproblem mam ap na mikrotiku na ktere se mi pripojujou klienti a WDSkem ma na to pripojenej jeste jinej mikrotik ale ten ma stejny SSID jako AP a obcas se mi nektery klienta na to prepoji a jede to na ... POradite nekdo jak nastavit WDS bez SSID? na te druhe strane co nema byt jako ap?
0 x
BOBIK píše:Ahoj mam takovyproblem mam ap na mikrotiku na ktere se mi pripojujou klienti a WDSkem ma na to pripojenej jeste jinej mikrotik ale ten ma stejny SSID jako AP a obcas se mi nektery klienta na to prepoji a jede to na ... POradite nekdo jak nastavit WDS bez SSID? na te druhe strane co nema byt jako ap?
zruš wds a nauč se routovat. Wds jako p2p spoj ještě beru, nechce se ti nebo to neumíš naroutovat, ok ale wds jako p2p a ještě k tomu na každé ap připojující se klienti to je fakt něco. Položku ignore ssid nedoporučuju zaškrtávat, on se ten wds ap pak snaží připojovat na další wds spoje a máš problém.
0 x
Maxik píše:Jen dodam k tomu WDS toto co popisujete to dela pouze s dynamickym wds, ve statickem rezimu je to v poradku mam to na jednom AP kde je par lidi se starymi APcky ktere neumeji clienta co s nima ze+ je vhodne cely ten most s wds routovat dal do site
Já si neroutovací AP ze sítě vyházel za likvidační ceny nebo na inzerát, je velký risk když je klient rejpal a hraje si se síovým nastavením nebo spy-programy...
0 x