❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
problem s routerem
problem s routerem
koupil jsem router longshine,na připojení dvou počítaču,zanesl ho poskytovately ten mi ho nakonfiguroval,přines jsem ho domu zapojil za ap,internet šlapal,na druhý den ale nic,je divne že mam skype a ten funguje,ale pošta a nabyhani internetu ne,ještě mi funguje aktualizace antiviru,nevíte někdo kde je problem,díky za odpoved
0 x
majklos píše:koupil jsem router longshine,na připojení dvou počítaču,zanesl ho poskytovately ten mi ho nakonfiguroval,přines jsem ho domu zapojil za ap,internet šlapal,na druhý den ale nic,je divne že mam skype a ten funguje,ale pošta a nabyhani internetu ne,ještě mi funguje aktualizace antiviru,nevíte někdo kde je problem,díky za odpoved
vypadato na DNS servery asi....
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
net.work píše:vypadato na DNS servery asi....
Čekal jsem více emočně podparvenou reakci...ale jinak taky dobrý.
0 x
Grunt_Mich_An píše:net.work píše:vypadato na DNS servery asi....
Čekal jsem více emočně podparvenou reakci...ale jinak taky dobrý.
Nechtel sem byt sprosty a setrim svoje nervy

0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
majklos píše:mužete mi to prosim osvetlit,jsem laik
DNS je systém jež překládá doménové jména (http://www.seznam.cz) na IP Adresy(194.228.32.3) jež jsou nutny pro další komunikaci na síti resp. v internetu.Váš problém tkví v tom ,že asi nemůžete navázat spojení se Serverem vašeho poskytovatele jež takovéto překlady zajišuje a to ze dvou důvodů:
1)Buï tento Server u poskytovatele má technickou poruchu
2)Máte u vás špatně nastavenou adresu DNS Serveru(resp. ji nemáte nastavenou vůbec)
Ale vzhledem k tomu ,že jste to více neupřesnil je to jen jedna z 1000 dalších možných chyb...v každém případě jakožto Laikovi a klientovi doporučuji udělat jednu věc. Kontaktovat technickou podporu vašeho poskytovatele internetu ,jelikož jakožto si myslím ,že nemáte nejmenší šanci to sám bez potřebných znalostí rozchodit a jednak protože ,pokud jste řádně s vaším poskytovatelem smlouvu, je v jeho zájmu(né-li jeho povinností) tuto technickou závadu odstranit.
A příště prosím alespoň o umístnění podobných témat do Offtopic.
Naposledy upravil(a) Petr Vlašic dne 11 Jun 2007 21:08, celkem upraveno 1 x.
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Mickey píše:Velmi dobra odpoved, jako vzdy.
Děkuji...původně měla být odpověï trošičku jiného ražení ,ale pak jsem si pomyslel ,že se ten šprímař snad polepší.Jen by mě zajímalo ,jak se dostal zrovna na toto fórum...
Mickey píše:Akorat, prosimte...pokitovatel NEEEEE !!!
Malem jsem omdlel.
Omlouvám se...opraveno.
Ale jinak jsem pro měké i ve slově poskytovatel a to hned ze dvou důvodů:
1)Po cestě od klávesy k k t je měké i mnohem blíže...y by byla zbytečná zajížïka ,která by mohla při větším výskytu slova poskytovatel v jakémkoliv textu spotřebovávat již nezanedbatelné množství energie. A to nemluvím o čase ,který by se tim pádem prodlužoval a práce by se tak stala méně produktivnější.
2)měké i mezi písmena k a t zapadá mnohem více a dodává mu na více estetičnosti a více tak lahodí oku.
3)U větší poloviny populace je měké i mezi k a t otázkou reflexu a není tak nutno si pokaždé při slově poskytovatel přeříkavat tvrdé souhlásky.
A vzhledem k tomu ,že nadávam uživateli o OT a sám tady blábolím nesmysly ,považuji tuto debatu o měkém i za uzavřenou.
0 x
Grunt_Mich_An píše:Mickey píše:Velmi dobra odpoved, jako vzdy.
Děkuji...původně měla být odpověï trošičku jiného ražení ,ale pak jsem si pomyslel ,že se ten šprímař snad polepší.Jen by mě zajímalo ,jak se dostal zrovna na toto fórum...Mickey píše:Akorat, prosimte...pokitovatel NEEEEE !!!
Malem jsem omdlel.
Omlouvám se...opraveno.
Ale jinak jsem pro měké i ve slově poskytovatel a to hned ze dvou důvodů:
1)Po cestě od klávesy k k t je měké i mnohem blíže...y by byla zbytečná zajížïka ,která by mohla při větším výskytu slova poskytovatel v jakémkoliv textu spotřebovávat již nezanedbatelné množství energie. A to nemluvím o čase ,který by se tim pádem prodlužoval a práce by se tak stala méně produktivnější.
2)měké i mezi písmena k a t zapadá mnohem více a dodává mu na více estetičnosti a více tak lahodí oku.
3)U větší poloviny populace je měké i mezi k a t otázkou reflexu a není tak nutno si pokaždé při slově poskytovatel přeříkavat tvrdé souhlásky.
A vzhledem k tomu ,že nadávam uživateli o OT a sám tady blábolím nesmysly ,považuji tuto debatu o měkém i za uzavřenou.
Grunt_Mich_An je moj clovek.je na spravnom mieste.mam ho rad.pomohol mi.viem,je to mimo temy,ale teraz som to musel napisat.
0 x