❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Pripojeni portu k VAN

Návody a problémy s konfigurací.
pospa
Kontaktovat uživatele:

Pripojeni portu k VAN

Příspěvekod pospa » 11 years ago

Ahoj,
na RB493 s RouterOS v6.7 potrebuji nasledujici:

Mam jeden WAN port pripojeny k ISP. Zaroven je tam nastaveny DHCP klient. Na ostatnich portech mam nekolik LAN segmentu kde je DNS server a sdileni inet konektivity pres masquerade.
Na jednom z portu bych ale potreboval vytvorit neco jako tunel, aby se zarizeni k nemu pripojena dostavala IP pres DHCP ktery je na strane WAN (primo od ISP) a byli tak v DMZ (nikoliv pomoci dst-nat). Take potrebuji abych ale mohl pro tenhle port pouzit firewall, takze to eliminuje i moznost nastavit tam switch (nebo alespon nevim jak by to slo). Bridge neni mozne pouzit, protoze zaroven potrebuji zachovat to sdileni pripojeni.

UPDATE: Tak jsem jeste laboroval s tim nastavit nejak switch a zjistil jsem, ze WAN port do sitche ani nezapojim :-(

Napada prosim nekoho jak to udelat? Jakakoliv rada mi bude k uzitku. Dekuji.
0 x
Jan Pospíšil aka -<{Pospa}>-

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

JEstli máš jako WAN použit ether1, tak ten není připojen přes hardwarový switch chip, tak to nejde dát do hardwarového switche.
Softwarový bridge samozřejmě použít můžeš. Dáš do bridge ether1 a ten DMZ port a vše, co máš nyní nastaveno přímo na ether1 přehodíš na ten bridge.
0 x