Zdravím přítomné.....
mám spoj cca 250m, HW RB 433,karta R52n-M a duální parabola proti RB 411 AH se stejnou kartou a antenou. protokol nv2. TX/RX Rate je 270Mbps/300Mbps ; TX/RX Signal -40/-43; CCQ 90/99. přesto při BW testu TX do 30Mbps / RX 80Mbps
poradil by někdo co by mohlo brzdit ten spoj?
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
páteřní spoj 5GHz
-
mira_mo píše:Zdravím přítomné.....
mám spoj cca 250m, HW RB 433,karta R52n-M a duální parabola proti RB 411 AH se stejnou kartou a antenou. protokol nv2. TX/RX Rate je 270Mbps/300Mbps ; TX/RX Signal -40/-43; CCQ 90/99. přesto při BW testu TX do 30Mbps / RX 80Mbps
poradil by někdo co by mohlo brzdit ten spoj?
IMHO ta 433 bude na tyhle modulace pomala. Vic nez 30mbps by ale dat mohla.
BTW proc zasirat pasmo obsazenim 2 kanalu, kdyz ty desky maji stejne jen 100mbps na ethernetu? Zkusil bych pouzit 20Mhz kanal treba to pobezi lip - bude vetsi sance najit cisti kanal
0 x
Dej tam nstreme a stahni na klasicke A best fit 3200 disable csma. Testuj spoj na zarizenich za rb a pak rekni kolik to jede. Ne btestem.
0 x
TX/RX Signal -40/-43 Trochu moc ne? Podle mně je to přebuzený. Stáhni výkon aby jsi měl lehce přes 50dB. Docela bych si i vsadil, že to pomůže.
Jinak bych taky zvolil jenom 20MHz kanál. Těch 80Mb tam dostaneš i tak úplně bezproblémů a není potřeba drandit 40MHz
Jinak bych taky zvolil jenom 20MHz kanál. Těch 80Mb tam dostaneš i tak úplně bezproblémů a není potřeba drandit 40MHz
0 x
přebuzený to neni, máme spoj se signálem -10dBm. Problem spíš bude v lokálním rušení na jedný straně.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
hapi píše:přebuzený to neni, máme spoj se signálem -10dBm. Problem spíš bude v lokálním rušení na jedný straně.
Zdravím,
taky bych řekl. Některé rušení lze detekovat přehozením kanálu na několik jiných frekvencí. Pokud zařízení dočasně převezeš např. na nějaký Tichomořský ostrov, můžeš zkusit i kmitočet mimo používané pásmo. Pokud to nepomůže, je možnost, že rušíš sám sebe jinou kartou. To není nic zvláštního. Pak je dobré postupně vypínat okolní karty v blízkosti. S rušením jinou kartou speciálně u 433-ek jsem měl tolik problémů, že menší spoje řeším raději parabolkou + GROOVE. Všechny GROOVE propojeny RB s 5x POE. Vyjde to i levněji, menší ztráty, žádné koax kabely a vůbec ...
Jak to měříš? Btestem přímo z konců spoje nebo z jiných MKT až za spojem? Kolik máš zatížení procesoru v provozu a při měření?
mpcz, 01.01.2014
0 x
Hapi: spoj se signálem -10 ?? Můžeš mi prozradit co na tom spoji je? To máš dvě jirousky na 10m proti sobě či co?
0 x
RB411 + R52n-m, 700m, 28dB paraboly. Signál to teď ukazuje -23 až -8. V těhle hladinách je měření signálu hodně nepřesný. Známej držel v ruce první SXTčka namáčknutý proti sobě a proháněl tudy 200Mbit... jaký přebuzení? Víš jakých signálů dosahuješ když si položíš notebook vedle stolního APčka? Zkuste si to někdy.
0 x
To myslíš vážně? 700m 28dB antény a signál -23 až -8? Asi mi něco uniká... Vždyť to ani neni možné i kdyby jsi do těch antén rval plných 23dB z karet. Vždyť je to nějakých 50dB z antény a na druhé straně jsi i tak někdo kolem -27dB
0 x
telleke píše:To myslíš vážně? 700m 28dB antény a signál -23 až -8? Asi mi něco uniká... Vždyť to ani neni možné i kdyby jsi do těch antén rval plných 23dB z karet. Vždyť je to nějakých 50dB z antény a na druhé straně jsi i tak někdo kolem -27dB
Zdravím,
pokud mi ta kalkulačka počítá správně, podle čísel to možné je :
mpcz, 01/01/2014
- Přílohy
-
- Picture0002.jpg (74.94 KiB) Zobrazeno 3345 x
0 x
telleke píše:jo, při 42dB z karty... R52n-M umí výstupní výkon 42dB? 15W? Fakt?
No jestli se ptáš mě, tak mě se neptej, já jsem dělal kalkulačku, ne spoj ...
mpcz, 01.01.2014
0 x
-33dB by tam mělo bejt ale jak sem říkal, to měření v těhle úrovních je značně nepřesné. Chvíli je signál -8 a chvíli třeba -28.
0 x
telleke píše:Hapi: spoj se signálem -10 ?? Můžeš mi prozradit co na tom spoji je? To máš dvě jirousky na 10m proti sobě či co?
tak btestem z tech zarizeni. normalní provoz RB411AH do 13% CPU pro btestu 100% a ta 433 normalni provoz do 30% a pri testu taky 100%
0 x