❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Odpojovaní z PPTP

Návody a problémy s konfigurací.
Shandris

Odpojovaní z PPTP

Příspěvekod Shandris » 11 years ago

Zdravim,

narazil jsem na zvlastni problem a nevim si uz rady. Na svem Mikrotiku mam vytvoreny vpn PPTP server na ktery se pripojuju vzdalene z kancelare.

Pokud restartuji Mikrotik a okamzite se na nej pripojim pres PPTP tak je spojeni stabilni a neodpoji se klidne i 14 dni.
Pokud se vsak po vytoceni spojeni rucne odpojim a pripojim se znova, tak se mi vzdy po 16 minutach spojeni preruci.

Nemel nekdo podobny problem?
0 x

Shandris

Další poznatek: pokud se na pptp pripojuji v lokalni siti, tak se problem neprojevuje. Jakmile se ale zkusim pripojit z venku,
tak to zacne po 16 minutach spojeni vypadavat.
0 x

okoun
antispam: Ano

Příspěvekod okoun » 11 years ago

nejspíš bude problém někde po cestě v natech kde je určitě použit ppp heleper, který to ničí :)
zkusit l2tp co to bude dělat, pokud bude fungovat, tak je to tím.
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Shandris

Zkousim L2TP pres IPSec a z venku se vubec nepripojim. V lokalni siti neni problem..
0 x

okoun

a bez ipsecu ano?
0 x
Povoláním ISP není jen připojovat lidi k internetu, ale také jim dokázat vysvětlit, že bez pořádné investice do HW nelze udělat kvalitní přípojku a domácí síť...

Shandris

Ano, bez ipsecu se bez problemu pripojim i z venku
0 x

okoun

tak máš blbě definovanej ipsec :)
0 x

Shandris

Jsem za NATem, takze to bude asi tim. Neco malo jsem uz na netu o tom cet.
0 x