❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

IGMPv2 TV

Návody a problémy s konfigurací.
vsn

IGMPv2 TV

Příspěvekod vsn » 11 years ago

Dobrý den,

poskytovatel netu poskytuje i IPTV přes VLC player.
Nedaří se mi to rozchodit přes mikrotika. Mohli by jste prosím poradit jak na to? zkoušel jsem to podle tohoto ale nedaří se :( http://www.youtube.com/watch?v=8Vo9NRrLRmg

děkuji
0 x

reset

Příspěvekod reset » 11 years ago

co to resit treba s poskytovatelem ? :roll:
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam

vsn

poskytovatel to pustil ... že já mám router jemu může být jedno ... na stránkách má i návod jak to rozchodit v PC ale router je čistě uživatelská věc ...

poradíš jak v MK nastavit aby to fungovalo?
0 x

vsn

poradíte někdo prosím? pokud nastavím kabel napřímo tak to frčí tak jak má ... takže je to jen v nastavení mikrotika
0 x

vsn

už jsem na to přišel ...

pro ostatní:

jen trochu problém, že se to škube přes WIFI ... + vyletí na wifi i pingy.... záhada
Přílohy
igmp.png
igmp.png (8.14 KiB) Zobrazeno 3531 x
0 x

Majklik

Příspěvekod Majklik » 11 years ago

škubání na WiFi není záhada, ale vlastnost. Multicast provoz se nepotvrzuje a vždy se posílá společnou základní rychlotí, co si AP-klient domluví. Takže když máš třeba wifinu Gečko s maximálkou 54 Mbps a máš na to i signál, tak ti multicast pojede stejně na 6 Mbps modulaci a do toho se už přenos nemusí vejít.
0 x

ludvik

Příspěvekod ludvik » 11 years ago

To zase až tak neplatí. Resp. jak kde ... různé multicast helpery u UBNT (a myslím i MK) zajišťují, že to jede i lépe. Tím samozřejmě nepodporuji provozování multicastu na wifi ...
0 x
Jelikož je zde zakázáno se negativně vyjadřovat k provozním záležitostem, tak se holt musím vyjádřit takto: nové fórum tak jak je připravováno považuji za cestu do pekel. Nepřehledný maglajz z toho bude. Do podpisu se mi pozitiva již nevejdou.

vsn

Ono to jelo kolem 1Mbit... Normálně z wifi vytáhnu klidně i kolem 50mbit v nku... Pomohlo zapnout multicast helper... Pak teda pres wifi proudí multicast i když koukam na stolním pc :)
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 11 years ago

Tak ja sa priživím na vlákne.
Skúšal som nastavenie dľa návodu a prihodila sa mi zaujímavá chyba. IPTV funguje iba cca 20 sekúnd. Potom koniec. Po reštarte CCRka opäť načíta MFC, VLC player načíta playlist a fungujeme cca 20s potom sa stratia záznami v MFC a VLC už nič :( pokial sa prehodím pred CCR tak všetko v poriadku. Niekto čo by poradil? rsp aké máte časovanie v query int a query resp? ešte prípadnejšie niekto s dmo prístupom na odkukanie IGMP-proxy? Vďaka
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

vsn

mám to takto:
Přílohy
igmp.png
igmp.png (25.47 KiB) Zobrazeno 3531 x
0 x

Hatatitla

Příspěvekod Hatatitla » 11 years ago

Majklik píše:škubání na WiFi není záhada, ale vlastnost. Multicast provoz se nepotvrzuje a vždy se posílá společnou základní rychlotí, co si AP-klient domluví. Takže když máš třeba wifinu Gečko s maximálkou 54 Mbps a máš na to i signál, tak ti multicast pojede stejně na 6 Mbps modulaci a do toho se už přenos nemusí vejít.

No a povedz mi že prečo mi doma chodia aj HD streamy s bitrate ~40 Mbit a to som pripojený mikrotikmi v N-ku 1x1
0 x

Noxus28

Příspěvekod Noxus28 » 11 years ago

vsn píše:mám to takto:

ok vďaka, mám to rovnako a prd makový. Máš aj niečo špeciálne vo firewalle? okrem povoleného IGMP na inpute?
Diky
0 x
MTCNA, MTCRE, MTCTCE a furt toho viem málo 🤓

vsn

ne, do Firewallu jsem nepsal vůbec nic ... ani žádný povolení ničeho ... jen maškarádu na WAN...
0 x

vsn

ne, do Firewallu jsem nepsal vůbec nic ... ani žádný povolení ničeho ... jen maškarádu na WAN...
0 x