V domaci siti mam NAS na ktery bych se chtel dostat pres tu verejnou IP. Zkousel jsem forward portu na tu IP v domaci siti, ale to nejde. Lze to nejak?
S mikrotikem zacinam tak me nekamenujte.

Dekuji predem za rady.
Petr S. píše:Počkej ty máš propojený ty dvě sítě VPNkou? pak ale přece nepotřebuješ port forward...
Petr S. píše:No tak, buďto si na mikrotiku, kde je nastavená ta veřejka uděláš dstnat ve firewallu, kde si určíš za jakých podmínek se má přesměrovávat a na jakou ip a port ve vnitřní síti a nebo si na tom stejným mikrotiku uděláš VPN ideálně na L2 (např. OpenVPN přes TAP), na mobilu se k té VPNce připojíš a na ten stroj se dostaneš pouhým zadáním IP adresy vnitřní sítě a ev. portem.
Petr S. píše:No v zadani jsi mel ze jsi to chtel resit VPNkouCoz je asi rozumny. Pokud budes pristupovat jen pres NAT, tak zvlast u FTP, coz tusim, ze chces, tak bude komunikace po ceste jednoduse odposlechnutelna.
Nastav si v zalozce General jeste Destination IP na tvoji veřejku. A doporučuju si tady dát aspoň jiné porty než 20-21 např. 1000-1001 a ty pak směrovat do vnitřní sítě na 20-21.
Majklik píše:Já chápiu, že má dvě lokality A a B propojené tunelem, v lokalitě B má NAS na který chce přistupovat tak, že se spojuje na veřejku na lokalitě A, takže den dstnat opravud směřuje skrz tunel do druhého místa. Pak je nastavneí trochu složitější a řešilo se to tu cca dva týdny zpět:
viewtopic.php?f=5&t=12514
JSOB píše:Majklik píše:Já chápiu, že má dvě lokality A a B propojené tunelem, v lokalitě B má NAS na který chce přistupovat tak, že se spojuje na veřejku na lokalitě A, takže den dstnat opravud směřuje skrz tunel do druhého místa. Pak je nastavneí trochu složitější a řešilo se to tu cca dva týdny zpět:
Ano to je presne co chci. Akorat z tech prispevku v diskuzi mam po prvnim precteni trochu chaos. No zkusim to probrat po vikendu "pismenko po pismenku" a snad mi to pujde.
Zatim diky
19marek19 píše:JSOB píše:Majklik píše:Já chápiu, že má dvě lokality A a B propojené tunelem, v lokalitě B má NAS na který chce přistupovat tak, že se spojuje na veřejku na lokalitě A, takže den dstnat opravud směřuje skrz tunel do druhého místa. Pak je nastavneí trochu složitější a řešilo se to tu cca dva týdny zpět:
Ano to je presne co chci. Akorat z tech prispevku v diskuzi mam po prvnim precteni trochu chaos. No zkusim to probrat po vikendu "pismenko po pismenku" a snad mi to pujde.
Zatim diky
Ahoj, riesil som to ja v tej druhej diskusii. Trosku som sa s tym potrapil ale nakoniec som to pochopil. Ked tak napis, skusim poradit