❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MK ako klient

Návody a problémy s konfigurací.
kdavid

MK ako klient

Příspěvekod kdavid » 18 years ago

nechce mi fungovat MK v klientskom rezime. kde moze byt problem? ani cez bridge ani cez routing. KM sa nedzi sebou pinguju ale z pc na pc uz nie.

Nemate podobne skusenosti?
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

kdavid píše:nechce mi fungovat MK v klientskom rezime. kde moze byt problem? ani cez bridge ani cez routing. KM sa nedzi sebou pinguju ale z pc na pc uz nie.

Pokud máš routing nemáš správne nastavené routy, pokud natuješ nemáš (máš blbě) nastavenou maškarádu, bránu, případně bránu na pc ze kterého pingáš, nic jiného se tam nenastavuje.
p.s. cez bridging to nechodí
0 x

kdavid

Příspěvekod kdavid » 18 years ago

Leeonek píše:
kdavid píše:nechce mi fungovat MK v klientskom rezime. kde moze byt problem? ani cez bridge ani cez routing. KM sa nedzi sebou pinguju ale z pc na pc uz nie.

Pokud máš routing nemáš správne nastavené routy, pokud natuješ nemáš (máš blbě) nastavenou maškarádu, bránu, případně bránu na pc ze kterého pingáš, nic jiného se tam nenastavuje.

jakto ze to cez bridging to nechodi???
0 x

keksik

Příspěvekod keksik » 18 years ago

kdavid píše:
Leeonek píše:

jakto ze to cez bridging to nechodi???

To je taka zaujimava crta Mikrotiku, ktoru autori MK ani nemienia riesit. Takze si musis pomoct bud spojom typu WDS alebo spravit EOIP tunel ... vid manual k MK.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

kdavid píše:jakto ze to cez bridging to nechodi???

Neřeš to a routuj 8) žádný bridge nepotřebuješ
0 x

Krabík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Krabík » 18 years ago

nebo dej verzi 3beta a pouzij pseudobridge
0 x