❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Divné chování při omezení rychlosti ve Queue Tree
Re: Divné chování při omezení rychlosti ve Queue Tree
přesně tak. V případě jinýho limit at mezi klienty dostanou rychlost podle poměru limit at.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků
Jěště jedna věc mi vrtá hlavou. Když budou stahovat 10 lidí na plno, tak dostanou 2M. Co se stanem v okamžiku když jeden z nich začne stahovat menší rychlostí, třeba 0,5M. Co se stane s tím 1,5M? MK mu to podrží nebo začne ihned rozdělovat mezi těmi 9ti? Že nebudou stahovat 2M ale 2M+(1,5M/9)?
0 x
rychlost neni něco co si můžeš skladovat na později takže okamžitě to rozdělí ostatním pokud je odběr.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
Nemyslel jsem to jako skladovat, ale něco jako nedát to ostatním.
OK, díky Hapi. Mylím si, že už chápu princip. Mým cílem je co nejvíc využít konektivitu. Teď používám SQ a tam to moc nejde. Třeba v noci, když jsou 2 a oba stahují po 1,5M a zbytek do 20M je tam jen tak pro nic.
OK, díky Hapi. Mylím si, že už chápu princip. Mým cílem je co nejvíc využít konektivitu. Teď používám SQ a tam to moc nejde. Třeba v noci, když jsou 2 a oba stahují po 1,5M a zbytek do 20M je tam jen tak pro nic.
0 x
co je to za konekt ? jakej mas upload ?
neni to nahodou azdsl ? 20/2 Mb ?
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam
reset píše:co je to za konekt ? jakej mas upload ?
Nemám AZDSL, mám 20/5M pro pár známých jako hobby.
0 x
ok, ja jen , ze na tom azdsl by jsi to mohl nastavovat jak by jsi chtel a nikdy by to nejelo podle ocekavani
0 x
ERnet tady, ERnet tam, ERnet vsude kam se podivam