❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
RB532
-
- antispam: Ano
RB532
ahoj, nejak jsem se zamotal v nastavení. Mám tu RB532. chtel jsem to nakonfigurovat takto: eth1 jak wan+nat.(IP 10.10.0.34) eth3 jsem chtel nakonfigurovat (IP 192.168.6.1/24)tak aby bylo možné pristupovat jak do internetu tak do eth2. a eth2 jsem chtel mít v bridgi s wlan s jedním rozsahem 192.168.5.1/24.. ani jsem toto nastavení nejak moc nezkoušel zasekl jsem se už jen u toho že mě dhcp nepřideloval ip na společnou sit 192.168.5.1/24 tedy v bridgi eth2+wlan. je vubec toto nastaveni možné kombinovat routovaní s bridgem? a proc nepřiděluje dhcp ip na 2 rozhrani ktere jsou v bridgi. mozna jsem na neco zapomel. kdyby někdo pomoh budu moc rád díky
0 x
-
zdar, už jsem to pořešil jinak, ale mam stále jednu otázečku. jde to, aby DHCP přidělovalo na více interfaců které jsou v bridgi a v jednom rozsahu IP? nastavil jsem to ale adresu to nepridělí. díky
0 x
-
- Kontaktovat uživatele:
Já to chápu tak, že má udělán bridge-X, do toho bridge strčil wlan a eth2. A teď se snaží na interfejsech wlan a eth2 pustit DHCP klienta, aby dostal na každý ten interface adresu. Což mu nejde. DHCP klient musí být totiž na tom bridge-X.
0 x
-
Díkec, dhcp na bridge jsem mel ale ip jsem mel nastavený na jeden z interfacu a to nefungovalo. az pak po prectenei tohoto, me trklo ze musím ip nastavit na bridge a zacalo to slapat. každopádně díky za reakce.
0 x