❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

pppoe

Návody a problémy s konfigurací.
mare19

pppoe

Příspěvekod mare19 » 18 years ago

akym sposobom sa da poriesit, aby iba uzivatelia, kt. presli autentifikaciou cez pppoe mali pristup na internet.... pppoe prihlasovanie mam rozchodene, akurat neviem rozlisit zakaznika, kt si natvrdo napise ip adresu a toho, kt. bola ip adresa pridelena po verifikacii cez pppoe
dakujem
0 x

kauco

Příspěvekod kauco » 18 years ago

pre PPPoE pouzi napr. iny rozsah IP adries. Ja davam pre uzivatela v PPPoE pevnu IP cize presne viem kto to je.
0 x

mare19

no ono je to sice pekne, ale ak si zada niekdo ip adresu z noveho rozsahu aj napriek tomu ze nepresiel pppoe autorizaciou, tak mu to pojde.
teda aspom podla toho co som skusal (nam si tu cierny menia ip a mac jeden fukot)....
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

mare19 píše:no ono je to sice pekne, ale ak si zada niekdo ip adresu z noveho rozsahu aj napriek tomu ze nepresiel pppoe autorizaciou, tak mu to pojde.
teda aspom podla toho co som skusal (nam si tu cierny menia ip a mac jeden fukot)....

Možná to nechápu dobře ale není přece problém povolit net jen pro ty kteří jdou z pppoe a směřují na wan, ne? Všechno ostatní drop
0 x

kauco

Příspěvekod kauco » 18 years ago

No ja tych co su cez PPPoE mam tak ze iny sa k ich IP nedostanu cize ak by si niekto zadal IP PPPoE tak sa nic nebude diat a net mu urcite nepojde ten rozsah je nastaveni cisto len pre PPPoE rozhranie
0 x

mare19

kauco píše:No ja tych co su cez PPPoE mam tak ze iny sa k ich IP nedostanu cize ak by si niekto zadal IP PPPoE tak sa nic nebude diat a net mu urcite nepojde ten rozsah je nastaveni cisto len pre PPPoE rozhranie

pls. konkretne mi nacrtni ako sa to riesi, nemam s tym ziadnu skusenost....
0 x