❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Vypadky internetu

Návody a problémy s konfigurací.
lukasdj
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

Vypadky internetu

Příspěvekod lukasdj » 13 years ago

Caute, mam takovy problem a uz si s nim opravdu nevim rady. Mam PC jako hlavni GW a pak dva hopy k zakaznikum. Uz asi mesic resim to,ze najednou z niceho nic vypadne nacitani stranek,stahovani zakaznikum bezi,sit je pruchodna bez problemu,dostanu se kam chci,jen nenacita stranky. Na cele pateri jsou MK ,jen jedna ubnt je v ceste. Jde o airgrid 27dBi. Cele sem to prohledl,vsude upgradoval na 5.14 a uz nevim kudy kam. Pak najednou zasviti slunicko a vse jede jedna radost. Sem v koncich... Diky za jakoukoli radu
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

jamk mas nastavenej ten airgrid. Je to WDS?
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Nesrsta píše:jamk mas nastavenej ten airgrid. Je to WDS?

Neni,je v station pseudobridge,protoze kdyz byl ve wds,tak nevim proc ale tak polovine site nesel net a nevidel sem IPcky ani v ARPu...
0 x

Tomáš Nesrsta
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tomáš Nesrsta » 13 years ago

ten airgrid je pripojenej k mk?

jinak rezim station pseudobridge mi ted na jednom bode co jsem predelaval taky zlobil. Internet jel ale stranka se nacetla treba az na podruhy a sekaly se internetovy radia. Pritom Dude ani nagios zadnej problem nehlasili.

Jestli tam mas airgrid pripojenej na MK tak rozhodne doporucuju jednu stranu vymenit za jineho vyrobce a spoj udelat jako ciste WDS
0 x

lukasdj
Kontaktovat uživatele:

Tomáš Nesrsta píše:ten airgrid je pripojenej k mk?

jinak rezim station pseudobridge mi ted na jednom bode co jsem predelaval taky zlobil. Internet jel ale stranka se nacetla treba az na podruhy a sekaly se internetovy radia. Pritom Dude ani nagios zadnej problem nehlasili.

Jestli tam mas airgrid pripojenej na MK tak rozhodne doporucuju jednu stranu vymenit za jineho vyrobce a spoj udelat jako ciste WDS

Je pripojeny k MK pres switch. Pouzil by sem MK ale nebyl po ruce. :D
0 x

Bishboun

Příspěvekod Bishboun » 12 years ago

Ahoj, chci se optat. Mam podobný problém. Na AP RB433+všesměr jsou připojeni 4 klienti na vzdálenost cca do 40m. Klienti mají RB711 Microstation. Problém je v tom, že spoj drží mezi klienty a AP, ale internet jako takovej jde pár minut a najednou se to hryzne (někdy Windows nahlásí ten vykřičník u síťového připojení a někdy ani ne). Každopádně třeba po 2-5 minutách se internet jako zázrakem opět rozběhne.....teda opět, ale zase jen na pár minut a celá pohádka se opakuje pořád dokola - pár minut jde a pár zase ne. DHCP nepoužívám, všichni klienti mají ip natvdo a mají nastavenou maškarádu, každý klient má za RB711 hned TP-link kde je nastaveno i mé DNS z GW. Jeden z těch 4 klientů nemá výpadky téměř vůbec.....tak jsem jeho nastavení zkopíroval na ty ostatní (jen jsem změnil IP klient.jednotky), ale výpadky jsou stále. V Logu na RB nic není, vše se tváří úplně v pohodě, ale net padá. Nemáte stím někdo zkušenost? Dokonce už jsem vyměnil i klientské jednotky a problém je stále.
Ptal jsem se i člověka, který má AP na střeše a je spojen kabelem na eth1 a ten výpadky nemá.

Díky za rady

B.
0 x

honza198
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod honza198 » 12 years ago

to lukasdj:

Cus, to same jsme s kolegou resily a nakonec byl problém v nastaveni DNS.
Zkontroluj si:

Kód: Vybrat vše

/ ip dns set max-udp-packet-size=512

MUSI BYT VSUDE STEJNA HODNOTA, jinak to dela uzasny věci: "od rozhozeni facebooku, přes nefunkcnost youtube az k vypadkum netu"

Bacha na sestkovych vecech je hodnota automaticky prenastavena na 4096!!!

Honza - RADIOLINKplus.cz
0 x

honza198
Kontaktovat uživatele:

Bishboun píše:Ahoj, chci se optat. Mam podobný problém. Na AP RB433+všesměr jsou připojeni 4 klienti na vzdálenost cca do 40m. Klienti mají RB711 Microstation. Problém je v tom, že spoj drží mezi klienty a AP, ale internet jako takovej jde pár minut a najednou se to hryzne (někdy Windows nahlásí ten vykřičník u síťového připojení a někdy ani ne). Každopádně třeba po 2-5 minutách se internet jako zázrakem opět rozběhne.....teda opět, ale zase jen na pár minut a celá pohádka se opakuje pořád dokola - pár minut jde a pár zase ne. DHCP nepoužívám, všichni klienti mají ip natvdo a mají nastavenou maškarádu, každý klient má za RB711 hned TP-link kde je nastaveno i mé DNS z GW. Jeden z těch 4 klientů nemá výpadky téměř vůbec.....tak jsem jeho nastavení zkopíroval na ty ostatní (jen jsem změnil IP klient.jednotky), ale výpadky jsou stále. V Logu na RB nic není, vše se tváří úplně v pohodě, ale net padá. Nemáte stím někdo zkušenost? Dokonce už jsem vyměnil i klientské jednotky a problém je stále.
Ptal jsem se i člověka, který má AP na střeše a je spojen kabelem na eth1 a ten výpadky nemá.

Díky za rady

B.

to same jako pro lukasdj.
TP-link vetsi hodnotu zaznamu neschroupne
0 x

Bishboun

honza198 píše:
Bishboun píše:Ahoj, chci se optat. Mam podobný problém. Na AP RB433+všesměr jsou připojeni 4 klienti na vzdálenost cca do 40m. Klienti mají RB711 Microstation. Problém je v tom, že spoj drží mezi klienty a AP, ale internet jako takovej jde pár minut a najednou se to hryzne (někdy Windows nahlásí ten vykřičník u síťového připojení a někdy ani ne). Každopádně třeba po 2-5 minutách se internet jako zázrakem opět rozběhne.....teda opět, ale zase jen na pár minut a celá pohádka se opakuje pořád dokola - pár minut jde a pár zase ne. DHCP nepoužívám, všichni klienti mají ip natvdo a mají nastavenou maškarádu, každý klient má za RB711 hned TP-link kde je nastaveno i mé DNS z GW. Jeden z těch 4 klientů nemá výpadky téměř vůbec.....tak jsem jeho nastavení zkopíroval na ty ostatní (jen jsem změnil IP klient.jednotky), ale výpadky jsou stále. V Logu na RB nic není, vše se tváří úplně v pohodě, ale net padá. Nemáte stím někdo zkušenost? Dokonce už jsem vyměnil i klientské jednotky a problém je stále.

Díky za rady

B.

No to TP-linkem nebude, protože jsem se připojit na UTP přímo z RBčka a padá to stejně. Bota bude někde v RBčku. Nemá někdo klientské nastavení, že bych si ho nahrál a změnil pouze IP adresy?
0 x

honza198
Kontaktovat uživatele:

Bishboun píše:
honza198 píše:

Díky za rady

B.

No to TP-linkem nebude, protože jsem se připojit na UTP přímo z RBčka a padá to stejně. Bota bude někde v RBčku. Nemá někdo klientské nastavení, že bych si ho nahrál a změnil pouze IP adresy?

zkontroluj si to nastaveni DNS po cely ceste na MK
0 x

Bishboun

No DNS mam nastaveno na GW:
Max UDP packet size 1024
Cache size 8192:

Všichni jsou na tomto GW a DNS, ale problém se vyskytuje pouze v jedné lokalitě a né u všech klientů.
DNS je pouze na GW a natvrdo se nastavuje až v TP-linku nebo PC.

B.
0 x