❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

AirMAX MIMO + MK

Návody a problémy s konfigurací.
xset
antispam: Ano
Kontaktovat uživatele:

AirMAX MIMO + MK

Příspěvekod xset » 12 years ago

Zdravím,

potřeboval bych poradit, s MIMO zacinam a nevim jak spravne nastavit kartu (Compex WLM200NX) v MK (RB433L_V5.11) antena je AirMAX MIMO, 20 dBi, 90°, 2x RSMA (5 GHz) - AM-5G20-90.
Klieti se budou pripojovat skrze NanoBridge M5, anténa 2x 22dBi, vzdalenost 300-1500m. Zatim to potrebuji jen na testovaci provoz, ale zatim netusim jak to nastavit.

Předem díky za rady :)
J
0 x

pcwifi

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

ja sem asi teda jako retarda yo, ale proc proboha delas nejblbejsi vec na svete, michat mikrotik AP a UBNT klienti ??? :roll: na AP dej nejaky ten ubnt lagric - rocket M5 bo neco takeho - at to jede aspon lip o neco...ver, ze budouci sjednocovani technologie leze pekne do penez...kdyz mas jak bohuzel my menit 180 lidem zarizeni na sve naklady, protoze ubnt mrchy stali v dobe minule daleko mensi prachy nez nejaky mikrotik produkty...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

podle mě ti to ani fungovat nebude. Dle mé zkušenosti Mikrotik s 2x2 nefunguje nad protokolem 802.11. Vždy je potřeba aby to "správně" chodilo zapnout NV2. A tím pádem nemůžeš mít UBNT klienty.

Doporučoval bych rozhodnout se pro tyto variatny:
1: AP - Mikrotik ---> klienti Mikrotik
2: AP - UBNT ---- > klienti UBNT
0 x

xset
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod xset » 12 years ago

honzam píše:podle mě ti to ani fungovat nebude. Dle mé zkušenosti Mikrotik s 2x2 nefunguje nad protokolem 802.11. Vždy je potřeba aby to "správně" chodilo zapnout NV2. A tím pádem nemůžeš mít UBNT klienty.

Sakra... :o , nejvíce klientů tam mám na UBNT takže to budu muset řešit pomocí Rocket M5 AirMAX MIMO

Diky :)
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

honzam píše:podle mě ti to ani fungovat nebude. Dle mé zkušenosti Mikrotik s 2x2 nefunguje nad protokolem 802.11. Vždy je potřeba aby to "správně" chodilo zapnout NV2. A tím pádem nemůžeš mít UBNT klienty.

cože? co je to za nesmysl?
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků

honzam

Příspěvekod honzam » 12 years ago

Ty máš někde spoj 2x2 a provozuješ ho s 802.11 nebo s Nstream? A nedochází ti k pravidelnému rozpojování?

Mě ano. Řešil jsem to i na ofic. foru. Odpověď samozřejmě žádná.
Jakmile přepnu na NV2 tak vše jede jak má. Žádné rozpojování.
0 x

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

pár jich bylo na 802.11 ale nerozpojovali se, jenom to funguje blbě.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků