❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Rada pri nastaveni NAT

Návody a problémy s konfigurací.
Fester182

Rada pri nastaveni NAT

Příspěvekod Fester182 » 12 years ago

Zdravim som majitelom MikroTik RB751U-2HnD (zaciatocnik) chcel by som poradit ohladom nastavenia NAT. Siel som podla WiKi MikroTik ale zatial neuspesne chcem docielit to aby som sa mohol napajat na svoj PC cez VZDIALENU PLOCHU. Moja vnutorna IP je 192.168.88.254 a IP vonkajsia podla whatmyip je 80.242.x.x poprosil by som teda poradit o radu co presne treba nastavit aby som sa dokazal z vonkajska napojit na svoj PC. Dakujem

Vopred sa ospravedlnujem ak som sa netrafil do spravneho vlakna dakujem.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Kód: Vybrat vše

/ip firewall nat
add action=dst-nat chain=dstnat comment=RDP disabled=no dst-address=80.242.x.x dst-port=3389 protocol=tcp to-addresses=192.168.88.254 to-ports=3389
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Fester182

Dakujem za odpoved.
Naposledy upravil(a) Fester182 dne 09 Jul 2013 11:52, celkem upraveno 1 x.
0 x

aliney

Příspěvekod aliney » 12 years ago

Oprav si dst-address=80.242.x.x podle toho jakou mas IP a pravidlo posun nekam nahoru pred pravidlo s "masquerade".
Pokud mas vlastni verejnou IP primo na tom mikrotiku a zapojeni pocitac > mikrotik > internet tak by ti to melo fungovat
(a mas povolenou vzdalenou plochu a neblokuje ti to firewall)
0 x
kvalita tohoto fóra klesla pod hranici, která je snesitelná

Fester182

Moje pripojenie je nasledovne vonkajsia IP 80.242.x.x. potom je IP vnutornej siete od mojho providera typu 10.0.x.x a potom je IP mojej siete doma 192.168.88.254 ... snad som to napisal zrozumitelne

a pri pripajani na vzdialenu plocu zadavam ip vonkajsiu 80.242.x.x ? alebo treba to kombinovat aj s vnutornou IP + porty ?
0 x

Shakal
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Shakal » 12 years ago

ked ta verejna je na "brane" tvojho ISP, tak ti to nepojde, pretoze ti musi on nasmerovat ten port na tvoje zriadenie, alebo ti musi nasmerovat na tvoje zariadenie dalsiu verejnu ip a potom si mozes nieco nastavit na svojom zariadeni.

Ked je s tym problem tak pouzivaj ine sluzby namiesto Windows RDP
0 x
Robert Haľák, Librenet s.r.o
Internet, IPTV, USSD