SAWYER píše:Zdravím, provozuji dva ptp spoje s nv2 protokolem. Skoky z AP1 na AP2 a na AP3. Signál mám výborný, zkoušel jsem i na prázdném kanálu v superchannelu ale problém byl stejný.
Ten problém je, že podle btestu protáhnu z AP3 na AP2 25M a z AP2 na AP1(ap1 je připojené ke hlavní konektivitě kabelem) taky 25M. Jakmile ale pustím na PCčku, které je připojené utp kabelem na AP3 nějaký měřák jako třeba speedtest, tak dostávám poloviční hodnoty. Tedy nějaký 10Mbit. Podobně se chovají i jiné ptp spoje, nebo klienti na sektoru. Trochu mi to připomíná QOS, ale pokud vím tak nikde QOS neběží. Napadá tu někoho staršího a moudřejšího čím to může být? Já jsem již bezradný, proto jsem se po letech čtení konečně zaregistroval na ispforum

Díky za každou radu...
Železo: RB433, CM9, 5.25
obvykle byva nepomer rychlosti zpusobeny tim, ze BW test je spusteny s vice paralelnimi TCP prenosy, kdezto 'bezny' test jede jen na jednom TCPku. TCPko bezi tim pomaleji cim jsou vetsi latence mezi koncovymi body. NV2jka ma ty latence dost velke. BW test to eliminuje soubeznym prenosem vice spojenimi.
Jenze zminovany speedtest.net zrovna meri tusim 4mi spojenimi najednou, takze by se to na nem nemelo projevit. Takze zrejme zakopany pes bude nekde jinde. Ale pokud to jde zkusil bych merit nejak jinak (vice testu najednou a koukat na rychlost na portu apod).
IMHO casty problem s podobnym merenim je take ted, ze BW testem se zmeri jedna trasa a ta beha OK ale v dalsim testu se ucastni i dalsi wireless trasa (ktera merene samostatne taky bezi super) je rychlost nic moc - protoze ty trasy se navzajem ovlivnuji/rusi.
Dal samozrejme zkontrolovat vyckyt chyb kde se da. V tomhle jsou MT naprd, protoze ziskat informace o chybach na ethernetu jaksi neni mozne (mozna snad to funguje na RB2011).
Dobry indikator problemu je 'rychly ping' - nejlepe z linuxu (ping x.x.x.x. -A), ktery odhali ztratovost celkem spolehlive