❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Nastavení spoje

Návody a problémy s konfigurací.
nemitom
Kontaktovat uživatele:

Nastavení spoje

Příspěvekod nemitom » 12 years ago

Zdravím,
mám spoj jedna strana Metal + všesměr 12, druhá groove s jirouskou 24. signál cca -60 kvalita cca 95% momentálně mám nastaveno v N+NV2 a neprotlačím víc jak 27Mbit... potřeboval bych poradit jak to trochu popohnat.... představa je tak 50Mbit je to s tímhle vůbec reálný?? Pokud jo jak to optimalizovat?? Diky
0 x

3com

Příspěvekod 3com » 12 years ago

Vyhodit všesměru to je zlo...
0 x

zzam

Příspěvekod zzam » 12 years ago

na druhou stranu dej taky parabolu a rychlost bude 2x taková ;)
0 x

nemitom
Kontaktovat uživatele:

nechápu jakej v tom bude rozdíl hodnoty signálu pujdou nahoru a kvalita taky, ale o kolik ? neřekl bych že jsou to špatné hodnoty.... navíc v eteru toho moc není... dalsí věc je že potřebuju signál všemi směry takže bych musel nasadit sektorky a další boardy a pokud bych do toho měl jít asi bych změnil platformu.... jiná rada jak naladit by nebyla?
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

Vyhod blby MK a dej nanobridge.Nastavis to za 3 min a uz se o nic vic nestaras.
0 x

nemitom
Kontaktovat uživatele:

v cem je to kouzlo ubiquti? v tom ze neumím nastavit poradně mikrotik? v síle to určitě není metal palí víc než nanobridge. Nebo mikrotik někde zamrzl a ubiquiti odhalili něco novýho??
0 x

KoZLiCeK

Příspěvekod KoZLiCeK » 12 years ago

nemitom píše:v cem je to kouzlo ubiquti? v tom ze neumím nastavit poradně mikrotik? v síle to určitě není metal palí víc než nanobridge. Nebo mikrotik někde zamrzl a ubiquiti odhalili něco novýho??

Ze nemusis "ducharit" s wifi na MK.Pripojis nastavis a jedes(asi idealni pro tebe).Nejde o vykon jakym palí a ne vzdy vic = líp...
0 x

nemitom
Kontaktovat uživatele:

samozřejmě vím že víc není líp.... jen jsem naražel na to že ubiquiti přišel s velkými výkony (až mimo normu) a mk s tím přišel o něco dýl.... nechci "duchařit" , spíš jsem chtěl poradit abych nemusel mk sundavat a vyhazot další prachy za nanobridge.... ale jak tak koukám budu se tím muset prokousat sám..... nevadí dám vědět jak jsem dopadl...
0 x

menicks

Příspěvekod menicks » 12 years ago

No problémů může být víc, určitě bych si pořádně proklepl frekvence ono ccq 95% neznamená že je čistá. Spektrák a případně zkusit jiné kanály. Ono i PSV se občas o kanál vedle hodně liší. Případně jiné verze FW na MK. Otázka jak se to testuje jestli MK - MK BT tak ten test třeba nestíhají procáky.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 12 years ago

nemitom píše:samozřejmě vím že víc není líp.... jen jsem naražel na to že ubiquiti přišel s velkými výkony (až mimo normu) a mk s tím přišel o něco dýl.... nechci "duchařit" , spíš jsem chtěl poradit abych nemusel mk sundavat a vyhazot další prachy za nanobridge.... ale jak tak koukám budu se tím muset prokousat sám..... nevadí dám vědět jak jsem dopadl...

Můžu vědět který chytrolín Ti radil ty komponenty? Zajdi za ním, řekni mu že je debil a ať Ti to zaplatí, ta všesměrka bude dobrá když ho budeš chtít mlátit po hlavě. Nenapsal jsi vůbec nic o vzdálenosti a kde ten "spoj" chceš provozovat (město/vesnice).
Taky by mě zajímalo, na co tak nutně potřebuješ rychlost vyšší jak 27Mbit.
0 x

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

nemitom píše:Zdravím,
mám spoj jedna strana Metal + všesměr 12, druhá groove s jirouskou 24. signál cca -60 kvalita cca 95% momentálně mám nastaveno v N+NV2 a neprotlačím víc jak 27Mbit... potřeboval bych poradit jak to trochu popohnat.... představa je tak 50Mbit je to s tímhle vůbec reálný?? Pokud jo jak to optimalizovat?? Diky

pokud to neni v MIMO a kanal ma 20Mhz tak se k tem 50mbps priblizis pokud mas dostatecne rychle desky a zadne ruseni (100% kvalita). Mam ted nahodou k dispozici pokusny nonMIMO spoj s NV2 na cca 600metru, kde ta kvalita drzi 100procent a rychlost merena primo mezi temi koncovymi MT (411AH, ROS 5.25, wifi karticky od MT zrejme R52n) pomoci Bandwidth Testu je 45mbps jednim a 47mbps druhym smerem. Nastaveni NV2 je v defaultu
S vsesmerovkou se k tomu IMHO moc nepriblizis.
0 x