❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

MACTELNET

Návody a problémy s konfigurací.
Petr S.
Kontaktovat uživatele:

MACTELNET

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Zdravím,

používáte občas MACTELNET? Mě se občas hodí, ale nějak mi uniká, jak konkrétně pracuje. Na jeden MK jsem se nemohl vůbec nijak dostat, ani přes MAC z Winboxu - zkoušeno z WINE z linuxu, tak i z Win. Pořád to jen hlásilo to obligátní hlášení, o tom, že vypršel časový limit - timed out, port 20561. Zkoušel jsem to i přes mactelnet utilitku z příkazového řádku, se stejným výsledkem. Přes MNDP jsem ale RB v pořádku našel.

Snažil jsem se tedy RB restartovat, to se ani po několikáté nepovedlo, ale když jsem to udělal asi potřetí, najednou jsem se na RB přes MAC dostal. Konfigurace tam ale stále byla - nebyla to ta původní od Mikrotiku, ale moje, kterou jsem tam před časem udělal.

Stává se vám podobné podivné chování taky?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

Dalibor Toman

Příspěvekod Dalibor Toman » 12 years ago

Petr S. píše:Zdravím,
Stává se vám podobné podivné chování taky?

stava.
0 x

Petr S.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Petr S. » 12 years ago

Taky jsem zjistil, že ve Windows funguje Winbox, resp. vyhledávání dle MAC adres daleko líp než v linuxu utilitkou mndp. Nepřišel někdo na způsob jak funkci mndp zlepšit?
0 x
..:: DobraSit.cz ::..

pcwifi
antispam: Ano

Příspěvekod pcwifi » 12 years ago

nevi esi nahoda, ale u v6 rc14 se nedotupnost skrz MAC stava pravidlem...to je pak super kdyz clovek dava nove RB do AP, to na strechu a az pak chce ze zdola nastavovat...vsude cpu na ETH nejakou IP uz pro jistotu pres montazi...resp. nechavam tu defaultni...
0 x
Umřel sem, tak do mě nekopte a nechte mne spát... z principu na leckoho můžu srát a leckdy to i dělám, prostě život :o)))

hapi

Příspěvekod hapi » 12 years ago

co ipv6? všude na rbčkách mám ipv6 balíček a ve winboxu je pak vidim 2x, jedno v ipv4 a jednou ipv6 a tam je lokální ipv6 adresa a funguje vždy.
0 x
Supermicro + Mikrotik = SuperTik
high speed routery podle požadavků