Dobry den precital som dnes snad vsetko co sa dalo, no odpoved som nenasiel a ak aj ano tak som sa v tom zamotal.
Chcel by som poprosit o pomoc ako nastavit pristup do mojej siete, s tym ze tam mam 1verejnu IP na ethernet porte cez wlan1 ide AP pre ludi a na Wlan 2 mam zaveseny dalsi MK a prave na ten by som sa rad dostal ale netusim zatial ako.
Budem vdacny za kazdu pomoc
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
kontrola RBciek na dialku
cobain píše:Dobry den precital som dnes snad vsetko co sa dalo, no odpoved som nenasiel a ak aj ano tak som sa v tom zamotal.
Chcel by som poprosit o pomoc ako nastavit pristup do mojej siete, s tym ze tam mam 1verejnu IP na ethernet porte cez wlan1 ide AP pre ludi a na Wlan 2 mam zaveseny dalsi MK a prave na ten by som sa rad dostal ale netusim zatial ako.
skus si najst moje posledne prispevky... tam sa to rozoberalo, jedine riesenie je tunel, inak sa neda... hoci ja som to radsej vyriesil pomocou verejnych ip a mam pokoj

0 x
mato1 píše:cobain píše:Dobry den precital som dnes snad vsetko co sa dalo, no odpoved som nenasiel a ak aj ano tak som sa v tom zamotal.
skus si najst moje posledne prispevky... tam sa to rozoberalo, jedine riesenie je tunel, inak sa neda... hoci ja som to radsej vyriesil pomocou verejnych ip a mam pokoj
to som cital cele a este tu bol jeden prispevok ale akosi sa mi to nedari nastavit. asi budem musiet davat routrom verejne IP ale to bude mala pakaren to robit.
0 x
Panove aco toto:IP FIREVAL NAT
chain=dstnat in-interface=wlan1 dst-address=VEREJNA IP protocol=tcp
dst-port=8291 action=dst-nat to-addresses=VNITRNI IP KAM CHCI to-ports=8291

0 x
Pejsek
pejsek píše:Panove aco toto:IP FIREVAL NAT
Ano za predpokladu ze mas jedno RB

0 x
pepulis píše:Ano za predpokladu ze mas jedno RBKdyz jich mas treba 20, tak je to spatny
Noo ... s tin si dovolim nesouhlasit. V jedne siti jich je 16, ve druhe 8 a ve treti 12. Nejak si nedokazu predstavit v cen je magicke cislo 20 ???

PS: a v materske siti nad druhym nejpocetnejsim mnestem jich je 46 ale tam je MSTS....

0 x
Pejsek
pejsek píše:pepulis píše:Ano za predpokladu ze mas jedno RBKdyz jich mas treba 20, tak je to spatny
Noo ... s tin si dovolim nesouhlasit. V jedne siti jich je 16, ve druhe 8 a ve treti 12. Nejak si nedokazu predstavit v cen je magicke cislo 20 ???
PS: a v materske siti nad druhym nejpocetnejsim mnestem jich je 46 ale tam je MSTS....
No to cislo 20 tam bylo jako jen tak, magicke neni. No jen si nedokazu prestavit jak pomoci jedne ver. ip udelas presmerovani na vice RB. Jestli se nepletu port 8291 je dany na pevno a nejde s nim nejak hybat. Nejsem si ale jisty.
0 x
pepulis píše: No jen si nedokazu prestavit jak pomoci jedne ver. ip udelas presmerovani na vice RB. Jestli se nepletu port 8291 je dany na pevno a nejde s nim nejak hybat. Nejsem si ale jisty.
Ta poznamecka byla jen pratelske stouchnuti...

0 x
Pejsek