Zdar,
mám router RB532 a potřeboval bych radu s proroutováním dvou sítí. Jsem začátečník a nedaří se mi proroutovat moji sí do sítě poskytovatele internetu. Pokoušel jsem se zadat hodnoty mých sítí statickou routou, ale jaksi vůbec nevím co mám vepisovat do destination, gateway, pref. source..., aby to všechno fungovalo. Moje sí je 192.168.10.0/24. Údaje pro připojení do internetu přes mého poskytovatelem jsou následující:
IP: 88.146.156.54/30
Brána:: 88.146.156.53
Dík moc za radu a napište to prosím nějak polopaticky.
❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz
Pomoc při routování
JAR píše:Zdar,
mám router RB532 a potřeboval bych radu s proroutováním dvou sítí. Jsem začátečník a nedaří se mi proroutovat moji sí do sítě poskytovatele internetu. Pokoušel jsem se zadat hodnoty mých sítí statickou routou, ale jaksi vůbec nevím co mám vepisovat do destination, gateway, pref. source..., aby to všechno fungovalo. Moje sí je 192.168.10.0/24. Údaje pro připojení do internetu přes mého poskytovatelem jsou následující:
IP: 88.146.156.54/30
Brána:: 88.146.156.53
Dík moc za radu a napište to prosím nějak polopaticky.
zkus mrknout na demo....firewall/nat treba te to trkne
0 x
Mrkl jsem na dema, prostudoval jsem manuál i příspěvky v diskuzním fóru, ale stejně si pořád nejsem jistý. Napsal jsem statické routy podle zde zpřístupněného dema do svého MT (samozřejmě jsem napasoval IP adresy na moje sítě) a stále nic. Prostě se nepingnu z ETH1 (192.168.10.11) na WLAN1 (88.146.156.54).
Zkuste mi prosím poradit jaké routy mám zapsat do routovací tabulky. Dík.
Zkuste mi prosím poradit jaké routy mám zapsat do routovací tabulky. Dík.
0 x
Jan Holub píše:musíš mít na PC nastavenou default GW na ip toho MT tj. asi 192.168.10.11 jestli jsem to dobře pochopil. Pak musíš mít na MT nastavenu default routu na GW u tvého poskytovatele. A za třetí musíš mít na intrfacu který je připojen na ISP zapnutou maškarádu.
jednou odpovis a pak se na tebe bude spolehat furt

0 x
Zdarec hoši (dívky),
minulý týden se mi podařilo vyřešit můj problém s routováním na mém RB. Celá záhada spočívala v tom, že ISP na svém routeru neměl naroutovanou moji adresu. To byl celý problém a já na tom strávil tolik času...
Všem dík za ochotu a pomoc.
minulý týden se mi podařilo vyřešit můj problém s routováním na mém RB. Celá záhada spočívala v tom, že ISP na svém routeru neměl naroutovanou moji adresu. To byl celý problém a já na tom strávil tolik času...
Všem dík za ochotu a pomoc.
0 x