❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

1 x WLan 2x ETH - Routování

Návody a problémy s konfigurací.
Invisible

1 x WLan 2x ETH - Routování

Příspěvekod Invisible » 12 years ago

Dobrý večer,
mám na střěše SXTčko spojené na moji hlavní linku pomocí bridge, na druhé straně je otevřená síť kde mam přidělený rozsah, tudíž až ke mě na půdu vede neroutovaná linka, poté mám na půdě RB532 - Dočasná náhrada za umrtvený X86 - RouterOS, nicméně do něj mám přes ETH1 přivedený internet z SXT a tady je mu přidělená veřejná IP kterou routuje na ETH2 kde už mám DHCP pool, to je základ, nyní jsem připojil na RB532 wlan kartu a začal přijímat druhou síť, uplně oddělenou od té mé původní i s jinou veřejnou IP, můj problém je takový: Potřebuji na RB532 udělat nějaké propojení nebo něco takového, aby jsem na ETH2 získal internet i z WLANu a to tím způsobem že by byl buď jen pro určenou DHCP adresu a nebo pro určitou službu na určitém portu, ví někdo jak na to a je schopen mi prosím pomoci? :)
Předem děkuji za každou odpověď :) - Snad je vše pochopitelné a na nic sem nezapomněl :)
0 x

Daxxim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Daxxim » 12 years ago

jestli to dobre chapu, tak mas 2 linky do netu
v prvni rade je potreba nahodit routy a potom nastavit pravidla firewallu podle toho jak to chces, musim te ale odkazat na wiki.mikrotik.com
0 x
Citace: Ubiquiti jsou produkty pro lidi, kteří neumí a nerozumí sítím a chtějí aby “vše na jeden klik fungovalo”. Pokud po Ubiquiti produktech chceme obecně něco více, je to opravdu ZLO. Navíc tupé zlo, jen je designově hezké.