❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Při scanování se odpojí karta ?

Návody a problémy s konfigurací.
soucez
Kontaktovat uživatele:

Při scanování se odpojí karta ?

Příspěvekod soucez » 18 years ago

Když zapnu na CM9 scanování abych zkusil jestli vidím svoji druhou sí než tu na kterou je zrovna CM9 naladěná tak se tím pádem odříznu? Nebo se to scanování po nějaké chvílce ukončí a opět se to connectne? Jde mi o to abych se pak na ten rouTerBoard kde ta CM9 je připojil. Jinak bych tam musel jít a napíchnout se kabelem a scanování ukončit. Odříznu se tedy při spuštění scanování?
0 x

Survivor

Příspěvekod Survivor » 18 years ago

Jednou jsem se takhle odříznul.
0 x

apendix2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod apendix2 » 18 years ago

soucez píše:Když zapnu na CM9 scanování abych zkusil jestli vidím svoji druhou sí než tu na kterou je zrovna CM9 naladěná tak se tím pádem odříznu? Nebo se to scanování po nějaké chvílce ukončí a opět se to connectne? Jde mi o to abych se pak na ten rouTerBoard kde ta CM9 je připojil. Jinak bych tam musel jít a napíchnout se kabelem a scanování ukončit. Odříznu se tedy při spuštění scanování?

Co vim z vlastni zkusenosti ja, tak se pri skenovani opravdu odstrelis. Mozna to jde nastavit aby spoj zustal zachovany, nevim. Nepotreboval jsem to zatim.
0 x

Leeonek

Příspěvekod Leeonek » 18 years ago

soucez píše:Když zapnu na CM9 scanování abych zkusil jestli vidím svoji druhou sí než tu na kterou je zrovna CM9 naladěná tak se tím pádem odříznu? Nebo se to scanování po nějaké chvílce ukončí a opět se to connectne? Jde mi o to abych se pak na ten rouTerBoard kde ta CM9 je připojil. Jinak bych tam musel jít a napíchnout se kabelem a scanování ukončit. Odříznu se tedy při spuštění scanování?

Samozřejmě že se odřízneš :) Jakmile ti ale spadne winbox, scanování se ukončí takže to zase naběhne
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:

Samozřejmě že se odřízneš :) Jakmile ti ale spadne winbox, scanování se ukončí takže to zase naběhne

No jo ale i když naběhne tak už ale neuvidím co naskenoval ne?
0 x

Leeonek

soucez píše:No jo ale i když naběhne tak už ale neuvidím co naskenoval ne?

to ne, ale pojede ti spoj ;)
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
soucez píše:No jo ale i když naběhne tak už ale neuvidím co naskenoval ne?

to ne, ale pojede ti spoj ;)

No v tomhle je teda mikroTik tupej. Vždy toto umoňuje kdejakej ovislink atd. skenování při připojení přes wrls část...
0 x

Leeonek

soucez píše:No v tomhle je teda mikroTik tupej. Vždy toto umoňuje kdejakej ovislink atd. skenování při připojení přes wrls část...

to ne, pingni si na ten ovis když scanuje, odpojí se ti na chvilku, pak naskenuje a zase vysílá, kdyby měl scanovat pořád tak tak jak MK, se ti taky odpojí uplně
0 x

soucez
Kontaktovat uživatele:

Leeonek píše:
soucez píše:No v tomhle je teda mikroTik tupej. Vždy toto umoňuje kdejakej ovislink atd. skenování při připojení přes wrls část...

to ne, pingni si na ten ovis když scanuje, odpojí se ti na chvilku, pak naskenuje a zase vysílá, kdyby měl scanovat pořád tak tak jak MK, se ti taky odpojí uplně

Jo to vím. Ale jde o to že nascanuje a pak se spojí a ty vidíš to co potřebuješ :-) Tento nápad do Litvy ještě nedorazil. :-) No nevadí umí to zase jiné věci :-)
0 x

Survivor

Nevim jak je tomu teïko u nových berzí,moje zkušenost je z doby 1.5 roku zpět. Asi verze 2.9.7, úplně sem se odstříhnul a musel jsem ject routerboard restartovat na místo :)
0 x

aj_rade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod aj_rade » 18 years ago

Survivor píše:Nevim jak je tomu teïko u nových berzí,moje zkušenost je z doby 1.5 roku zpět. Asi verze 2.9.7, úplně sem se odstříhnul a musel jsem ject routerboard restartovat na místo :)

chlapi, scannujte pres telnet a uvidite aj vysledek po odstrelu :)
0 x

miract
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod miract » 18 years ago

aj_rade píše:
Survivor píše:Nevim jak je tomu teïko u nových berzí,moje zkušenost je z doby 1.5 roku zpět. Asi verze 2.9.7, úplně sem se odstříhnul a musel jsem ject routerboard restartovat na místo :)

chlapi, scannujte pres telnet a uvidite aj vysledek po odstrelu :)

a bezpecnej prikaz, aby me to neodstrelilo? :)
0 x

Survivor

zmáčkneš ctrl-x nebo tak něco pro safe mode (!).
Manual + faq jsi četl???
0 x

honzam

Příspěvekod honzam » 17 years ago

Verze 3.X neumí skenovat například přes nějaký script? Scripty nepíšu tak se ptám :wink:
0 x

haklina

Příspěvekod haklina » 17 years ago

ani pres ctrl -x to neni reseni, na jeden z 10ti pokusů to vyplivne pár sítí , hral sem si asi hodinu s frame interval a vys sem z toho nedostal.
0 x