❗️Toto je původní verze internetového fóra ISPforum.cz do února 2020 bez možnosti registrace nových uživatelů. Aktivní verzi fóra naleznete na adrese https://telekomunikace.cz

Snížení výkonu CM9

Návody a problémy s konfigurací.
teo

Snížení výkonu CM9

Příspěvekod teo » 18 years ago

Na začátek chci objasnit že jsem v odkazu Hledat hledal a hledal ale nenašel jsem uspokojivou odpověï na otázku "Snížení výkonu CM9".

Nejbližší příspěvěk odpovědi cituji "Atheros karty neumi jit pod 0dB. Neni to zalezitost MK, ale HW. Takze kdyz date 22dB antenu, lze ji legalne pouzit nastavenim prislusneho vykonu (+-4dB)." z http://forum.routeros.cz/viewtopic.php?t=820&highlight=regulace+cm9

JÁ SE PTÁM KDE NASTAVIT PŘÍSLUŠNÝ VÝKON (+-4dB) ?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

teo píše:Na začátek chci objasnit že jsem v odkazu Hledat hledal a hledal ale nenašel jsem uspokojivou odpověï na otázku "Snížení výkonu CM9".

Nejbližší příspěvěk odpovědi cituji "Atheros karty neumi jit pod 0dB. Neni to zalezitost MK, ale HW. Takze kdyz date 22dB antenu, lze ji legalne pouzit nastavenim prislusneho vykonu (+-4dB)." z http://forum.routeros.cz/viewtopic.php?t=820&highlight=regulace+cm9

JÁ SE PTÁM KDE NASTAVIT PŘÍSLUŠNÝ VÝKON (+-4dB) ?

manual tx power dat na czech republic a pak nastavit tx power na all rates fixed a shod to na 1 dB a taky jestli mas 22 dB antenu tak nejaky kable apod. se dostanes na 20 dB a pak staci nastavit tu hodnotu na nulu a mel bys byt v norme. Podotykam mel bys byt.

Teo sejdem se v patek na jiznacich (delvita) na bowlingu :-) :-) a podebatime :-)
0 x

teo

pepulis píše:manual tx power dat na czech republic a pak nastavit tx power na all rates fixed a shod to na 1 dB a taky jestli mas 22 dB antenu tak nejaky kable apod. se dostanes na 20 dB a pak staci nastavit tu hodnotu na nulu a mel bys byt v norme. Podotykam mel bys byt.

Teo sejdem se v patek na jiznacich (delvita) na bowlingu :-) :-) a podebatime :-)

Celé jsem to nepochopil, oki prodiskutujem to na těch jižňákách, enom nevim kde to tam přesně je. Soukromou zpráou jsem poslal na sebe kontakt.
0 x

teo

to je ono:

Obrázek

?
0 x

pepulis

Příspěvekod pepulis » 18 years ago

teo píše:to je ono:

Obrázek

?

Ano, to je ono.
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 18 years ago

Ale jestě je třeba zadat ve Wireless taky Antenna Gain hodnotu v dBi, dle použité Antény, aby to dokázal spočítat správně.
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

teo

Zdeněk.hb píše:Ale jestě je třeba zadat ve Wireless taky Antenna Gain hodnotu v dBi, dle použité Antény, aby to dokázal spočítat správně.

OK a hodnotu čeho? Výkonu jako tady 15dBm nebo zisk antény?
0 x

Zdeněk.hb
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Zdeněk.hb » 18 years ago

Zisk antény .... si myslím :)

ostatně to vyplývá ze slova Gain=zisk ...
0 x
Zdeněk Slanina
Havlíčkův Brod

teo

Hotovo, nastaveno - použitá konfigurace - vysílací výkon 15dBm, Zisk antény 19dBi, celkem tedy 34dB (mínus útlum na pigtailu cca 4dB) měl bych mít výkon cca 30dBm.

Hodnota zisku v záložce Wirelless Tables > Registration se ale moc nezměnila.

Ještě sem aj odnadstavil defaultní rychlosti na max. 9Mbit.

JE TO 5GHz
0 x

teo

kua! Použil sem to a odpojilo to téměř všechny klienty - klinetské AP se vždy tváří že je připojené ale ani prd!

Vrátil sem to na default.

Čím asito je?

Co máte odskoušesné pro vysílání klientům a je ok - CM10?
0 x

doktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod doktor » 18 years ago

CM10 ma spatnou regulaci dle mych zkusenosti, CM9 funguje naprosto vporadku
0 x

teo

doktor píše:CM10 ma spatnou regulaci dle mych zkusenosti, CM9 funguje naprosto vporadku

MYSLELS TO NAOPAK - CM10 cool , CM9 e-e

:?
0 x

doktor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod doktor » 18 years ago

ne nemyslel
0 x

teo

doktor píše:ne nemyslel

ou :?
0 x

speat

Příspěvekod speat » 18 years ago

cm11 umi dobre nastavovat vykon (jak nahoru (az 400mw), tak dolu), ale za tu cenu ji snizovat vykon je opravdu nevyhodne!
0 x